Wat moet je doen met je 1 en 2 Eurocent(en)muntjes?

Uitgeven kan misschien, maar niemand wil ze hebben. Automaten accepteren ze niet. Storten op je bank- of spaarrekening kost vaak extra, soms zelfs meer dan het bedrag dat je wil storten. Heb jij een oplossing?

Bij het sluiten van de vraag: Dank voor alle antwoorden. Ik ben weer heel veel wijzer geworden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een wettig betaalmiddel in Europa en je kunt er gewoon mee betalen. Had er een jaar terug zoveel dat ik bij de Mediamarkt er een hom cinema set ermee betaald heb. En ze accepteerde het totaalbedrag van 179 euro in 1 en 2 cent muntjes gewoon... Dus gewoon uitgeven in de supermarkt enzo...

Ik lever ze altijd in bij de Aldi, die werkt nog wel met de kleine munten. Wel raar, eerst invoeren en dan weer bijna nergens ermee kunnen betalen ...

Sommige mensen bewaren ze voor de collectebus. Je kunt ze ook geven aan die mensen die op straat staan te bedelen.

Inderdaad naar de Aldi. Of naar het buitenland natuurlijk. Of dan in ieder geval Duitsland, daarvan weet ik uit ervaring dat ze er nog mee betalen.

Ze worden in elke winkel geaccepteerd, is mijn ervaring (wel in veelvouden van 5 c). Storten op je Rabobankrekening is helemaal gratis, al zijn het duizenden muntjes.

Winkeliers mogen afronden of 5 cent, maar ze moeten wel degelijk 1 en 2 eurocenten accepteren! En anders afstorten bij je bank (ik zou het wel tegelijk met een wat grotere storting doen anders is het zo'n lullig bedrag). Maar ontvang jij ze nog veel dan? Ik nauwelijks.

Ik stop ze in een grote pot met munten.

Ook wij leveren onze muntjes in bij de supermarkt. Zowel de Aldi als Albert Heijn accepteren de muntjes en ook bij verschillende tankstations zijn de eurocenten welkom. De munten sparen wij ook apart in een potje die wij vaak gebruiken voor goede doelen. Hun weten er immers altijd raad mee. Overigens kunnen wij alle munten -gratis- inleveren bij zowel de Rabobank als bij ABN Amro. Uit onderzoek is gebleken dat men, wij dus, problemen heeft met zowel het muntstuk van 1 als 2 eurocent. Dit is de reden waarom winkeliers sinds september 2004 bedragen aan de kassa mogen afronden op 5 eurocent. Uiteindelijk zullen beide muntstukken dus verdwijnen.

Bronnen:
http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/...

Ik stop ze in een vaas, waar ik elke dag mijn munten in gooi trouwens als ik mijn broek leeg haal, ik heb geen portemonnee. 1xper jaar haal ik hem leeg, is zeer leuk zakcentje, koop ik iets leuks voor.

Drop ze bij de McDo in het Ronald McDonalds fonds, heb je een kind blij gemaakt, ben jij van dat oude metaal verlost.

Komt er bij jouw nooit een collectant aan de deur? Heel goedkoop ben je én van de collectant én van die kleine muntjes af... succes...

Ik gooi altijd alle 1, 2, 5 en 10 centmuntjes in 1 groot koffieblik. Deze zit inmiddels half vol, zit dus al wel een leuk bedrag in. Mijn bedoeling was om die als het blik vol is naar de bank te brengen, het op mijn "reis-rekening" te zetten en dan lekker op vakantie... maar nu hoor ik dus dat ik geld moet bijbetalen?? Is het een groot bedrag?

Ik geef ze aan de bank, bij mij is het wel gratis gelukkig. Verder kan je ze inderdaad uitgeven bij de aldi, naar mij toe sturen, bewaren voor een collecte, sparen voor je achterkleinkinderen (die hebben dan unieke, kostbare munten in bezit).

Hoe is de koperprijs? Is die niet best wel goed? NS had er nogal last van dat koperen leidingen bij het spoor gestolen werden. Dat gaf vertragingen. Maar alleen als je er veel van hebt zal het rendement geven.

Als je er geen raad mee weet doe ze dan in de collectezak van de kerk. Ook kun je ze afgeven voor een goed doel. Als je adressen wil kun je die opvragen.

Ik stop elke dag bij het leeghalen van mij zakken alle roodkoperen munten in een pot. Die rommel hoef ik niet in mijn portemonnai. Als de pot vol is dan neem ik hem mee naar een ING bank en donder de hele pot in een soort van automaat die de waarde dan op mijn rekening zet. Soort tegenstelde van PIN-nen dus :)

ik doe ze in een pot en als ze langs de deur komen voor een colecte dan stop ik het in z,n bus zo heb je altijd wat geld voor ze in huis

Bij de action zijn er blij mee. Er zijn nog meer winkels die ze graag hebben.

In België kan je overal betalen met 1 en 2 Eurocent(en)muntjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100