Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Het is een soort vastgestelde bovengrens, gesteld door de fabrikanten. Ze moeten bij het produceren en distribueren wel een (maximum)prijs in gedachten hebben, anders valt 't moeilijk uit te rekenen wat er per product moet worden omgezet om de productie van dat goed haalbaar te laten zijn en dergelijke andere economische rekenmethoden. Dat de gemiddelde prijs in de winkels dan bijv. 10% lager ligt, doet daar niks aan af. In principe zou de adviesprijs ook juist lager kunnen liggen dan de werkelijke prijzen - maar dat is marketingtechnisch gezien niet slim.
Nú lijkt 't meer alsof er een hoop korting wordt gegeven - ookal is er geen winkel in 't land die de hoge adviesprijzen hanteert.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Omdat er dan misschien wel andere winkels zijn die de producten wel voor een hogere prijs aanbieden en ze daardoor ervoor zorgen dat je het bij de concurrerende winkel koopt omdat het daar dan goedkoper lijkt/is.Als je dit bedoelt..
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding