Hoeveel kost het ongeveer om op 19-jarige leeftijd op jezelf te gaan wonen?

Natuurlijk verschilt dat enorm, maar hoeveel geld ben je over het algemeen kwijt aan een klein huisje/flatje als je snel op jezelf wil?

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik woon in het Noorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat verschilt inderdaad enorm per regio (en niet per leeftijd; huizen worden niet duurder naarmate je ouder wordt, en boodschappen ook niet, hooguit een enkele verzekering), maar gemiddeld kun je er ongeveer van uitgaan dat je ongeveer een derde tot de helft van je nettosalaris kunt 'verwonen'. Dat is dus uiteindelijk de doorslaggevende factor die bepaald of je met jouw inkomen op jezelf kunt in een huis, in een flatje of in een bezemkast. Als je aan de 'goede' kant van het IJsselmeer in het noorden zit (de rechterkant dus van bovenaf op de landkaart gezien), zijn de huizen relatief een stuk goedkoper, wat de kans vergroot dat je lekker kunt wonen, maar is het aanbod anderzijds wel weer kleiner. Het is dus niet de prijs van de woning die bepaald wat op jezelf wonen gaat kosten, maar de hoogte van je inkomen. Reken er echter wel op dat een klein huisje van redelijke kwaliteit in een goedkoop landsdeel al snel 300 tot 400 euro in de maand gaat kosten. Een flatje wellicht iets minder. De gemiddelde huurprijs over het eerste kwartaal van 2010 lag rond de 700 (!!) euro in de maand, maar dat is ALLE huizen meegerekend, ook de exhorbitant dure in de dure gemeentes. Het gemiddelde voor de goedkoopste sociale huurwoninkjes ligt dus rond de helft van dat bedrag. Moet je wel een beetje geluk hebben.

Bronnen:
http://blog.directwonen.nl/2010/04/08/Huur...

Dat ligt er toch wel aan in welk deel van Nederland je woont, in het westen is alles veel duurder dan in het noorden. Ook de wijk waarin je wilt wonen kan enorm in de prijs schelen al is het in dezelfde plaats. Toegevoegd na 1 minuut: http://biflatie.nl/artikelen/37-huizenmarkt/441-gemiddelde-huurprijs-stijgt-6-in-2009 Toegevoegd na 14 minuten: Volgens de berekeningen van Pararius is Friesland met 8,06 euro per m2 de goedkoopste provincie om een woning te huren. In Noord-Holland betaalt men met 16 euro per m2 het dubbele. Dit beeld is enigszins vertekend daar de meeste woningen in Noord-Holland in Amsterdam worden aangeboden, wat het gemiddelde voor de gehele provincie beïnvloedt. Na de top-3 Noord-Holland (16 euro per m2), Zuid-Holland (12,28 euro per m2) en Utrecht (11,91 euro per m2), mogen Limburg (10,24 euro per m2), Noord-Brabant (10,07 euro per m2) en Drenthe (10,05 euro per m2) zich tot de duurste huurprovincies van Nederland rekenen. In alle andere provincies ligt de gemiddelde huurprijs per m2 tussen de 8 en 10 euro per m2 per maand. Zowel de huurprijzen van eengezinswoningen, appartementen als villa's zijn in 2009 afgenomen ten opzichte van 2008 met respectievelijk -11,88%, -6,84% en -17,41%. Duidelijk is dat de meest luxueuze categorie het hardst wordt getroffen. Toegevoegd na 15 minuten: Hmmmm, Noorden ik ook, Friesland en Drenthe staan ertussen.

Bronnen:
http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2010/07...

Als je wilt huren moet je in de grotere steden lang ingeschreven staan, dus dat kan niet snel. Degene die jou dat het snelste kan vertellen is iemand van de woningverhuur in jouw gemeente. Die kunnen je ook vertellen over huurtoeslag en eventueel anti-kraakwonen.

Dat ligt er natuurlijk aan. Hou er wel rekening mee, dat je geen huursubsidie krijgt als je 19 ben en geen kinderen heb.

kijk eens op onderstaande links, of google op sociale huurwoningen in de plaats waar je wil gaan wonen.

Bronnen:
http://www.nibud.nl/uitgaven/wonen/op-jezelf.html
http://www.woningnet.nl/snelzoeken.asp?IID=12#

Een student heeft ongeveer 800 euro per maand nodig om rond te kunnen komen. Dus ik denk dat jij dat ook minimaal nodig hebt.

Als je goedkoop wil wonen kan je het via HOD of een dergelijk bedrijf doen. Die willen graag dat er iemand op een huis past en dan is het betaalbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100