Hoe werkt de geld transactie bij een tankstation?

Zien ze daadwerkelijk je saldo als je pint? (lijkt mij dat dat nogal privacy gevoelig ligt en dacht ook dat automaten dat niet konden zien, behalve die van je eigen bank) Schrijven ze telkens een beetje af tot onvoldoende saldo? (lijkt mij het meest logisch)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee; De pin automaat vraagt aan de bank toestemming om geld van je rekening te vissen. Bij een OK kan het tankstation jouw je geld geven / de betaling als voldaan zien: De bank zorgt er dan voor dat het tankstation het geld krijgt wat ze jou geven. Geen enkele medewerker ziet ooit wat er op jouw rekening staat. Ze zien alleen een akkoord of niet akkoord. Toegevoegd na 13 minuten: Bij onbemande automaten: Het is heel gebruikelijk dat bij het tanken bij een onbemand tankstation eerst een zogeheten preautorisatie wordt gevraagd. De automobilist moet al pinnen voordat hij gaat tanken. Dan worden de gegevens van de pinpas gecontroleerd en "vraagt" de bank van de ondernemer aan de bank van de klant of er voldoende saldo (125 euro) op de rekening staat. Na het tanken wordt het bedrag waarvoor daadwerkelijk getankt is, van de rekening afgeboekt. Het gereserveerde bedrag wordt dan weer vrijgegeven. [http://www.z24.nl/z24geld/artikel_82892.z24/Onbemande_tankstations_schrijven_extra_bedragen_af.html] Toegevoegd na 14 minuten: Er wordt dus niet naar het saldo gevraagd. Er wordt gevraagd of er voldoende voor de borgbeschikbaar is.

Ik neem aan dat je bedoeld: pinnen bij een onbemand station? Dat werkt hetzelfde als pinnen bij je bank, dus tot je maximum (roodstand). Als je maximum bereikt is, stopt de pomp vanzelf met het uitdelen van de benodigde brandstof voor uwer voiture. Toegevoegd na 1 minuut: En bij een bemand station...zie het uitstekende antwoord van Jelle!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100