mijn inkomen totaal was 13000 en mijn loonheffing 2100, krijg ik alles terug van mijn loonheffing ?>

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, loonheffing is belasting. Iedereen in nederland betaald dat. Het kan zijn dat de loonheffing ook gelijk de eindheffing is, maar soms krijg je wat terug. Dat ligt helemaal aan je persoonlijke situatie. ALs je je belasting digitaal invult zie je vaak direct al of je iets terugkrijgt.

Als het goed is wel ja. Je kunt eigenlijk het beste het belastingprogramma downloaden en invullen. Dan krijg je een bedrag eruit en dat zit het dichtsbij het zal niet veel schelen.

Nee, want de belasting over je inkomen ligt waarschijnlijk hoger dan de heffingskortingen waarvoor je in aanmerking komt.

Iedere werknemer ( soms ook mensen die niet werken ) heeft recht op heffingskorting. In U geval bij een jaarinkomen van 13.000 is het door de werkgever al maandelijks verwerkt in de inhoudingen, ( dus U betaalde al maandelijks minder belasting. Het kan zijn dat er een verschil is, dit gaat de belastingdienst verrekenen.

Je vermeldt niet waarmee je het inkomen hebt verdiend. Daarom is een juist antwoord lastiger. Als je je inkomen met werk hebt verdiend, dan is de geraamde belasting globaal (€ 4.348- ahk € 1.987- arbeidskorting € 627 )= € 1.734. Bij een uitkering is de belasting globaal € 2.361 (€ 4.348 min € 1.987 AHK). Download de aangifte en vul hem in, dan weet je het precies!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100