Uitkering afwijzen wegens psycholoog bezoek?

Mijn uitkering is afgewezen, omdat ik een psycholoog bezoek. In die tijd zou ik ook geld kunnen verdienen. Toen ik ze dat ze dan wel erg volgens het protocol werken, was het antwoord: tja, dat is de wet.
Is dit terecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je gaat niet voor je lol naar een psycholoog maar omdat je daar goede redenen voor hebt. Je wilt emotioneel, psychisch groeien naar een stabielere situatie of om kunnen gaan met bepaalde emoties of situaties. Dit lijkt mij toekomstig werk ook ten goede te komen. Ik zou dit antwoord niet zonder meer accepteren maar vragen naar een duidelijk omschreven reden waarom bezoek aan een psycholoog een reden is om jou de uitkering te weigeren. Vraag ook meteen, of zoek na, waar je hiervoor in beroep kunt gaan.

De regels ten aanzien van uitkeringen worden tegenwoordig groetendeels door de gemeentes zelf ingevuld. het lijkt me sterk dat dit de enige reden van afwijzing was, wellicht kun je het nog de exacte reden navragen en zwart op wit krijgen. Als dit de reden is, kun je, als je wilt, altijd in beroep gaan. Toegevoegd na 6 minuten: Als je er zelf niet uitkomt, kun je altijd (daar ben ik weer, het gaat er bijna op lijken dat ik er aandelen in heb) hulp inroepen bij het Juridisch Loket.

Ha, die Snuffel; Als er inderdaad niet meer aan de hand is klinkt het wel erg cru en rechtlijnig dat een bezoek aan een psycholoog al reden genoeg zou zijn een uitkering te weigeren of in te trekken. Werkenden hebben er immers ook recht op om de nodige tijd vrij te maken voor zorg, al is het dan soms voor eigen rekening. Ik zou formeel bezwaar maken en ook eens gaan praten met iemand over juridische bijstand.

Het is zeker hard. Volgens mij gaat het om de tijd. In de baas zijn tijd mag je wel naar de psycholoog, maar dat betaald de baas dan. Nu moet de belastingbetaler het betalen. De tijd dat je naar de psycholoog gaat, zou je ook kunnen invullen door te werken. En kan je dan in de avonduren naar de psycholoog. Als je in de ziektewet zou zitten, dan zou het een behandeling zijn om je beter te maken. Maar dit is niet het geval voor jou.

Ja dat is volkomen terecht je geeft in je reactie al aan dat je meer kunt werken maar dat dat wat lastig in te plannen is ,dus moet je meer moeite doen om het in te plannen ,en niet de maatschappij op laten draaien voor het feit dat je die moeite niet wil doen. je kunt de bezoeken aan je psycholoog ook op andere tijdstippen inplannen ,of je verlegd je werktijden zo dat je niet meer in de knoei komt met je afspraken,maar dat je wel genoeg werkt om boven het minimum te komen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100