Ais je meer geld krijgt bij verkoop van je huis dan verwacht, hoe wordt dat uitgekeerd?

Ik heb een nieuw huis gekocht, voordat ik mijn oude huis heb verkocht. Ik maak gebruik van een overbruggingshypotheek. Er is een verkoopprijs van 185000 vastgesteld. Nu verkoop ik mijn huis voor 19000. Wordt die 5000 dan uiteindelijk in mindering gebracht op je hypotheek, of krijg je dat dan op he rekening, of gaat dat nog anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt een hypotheek af gesloten en een overbruggingshypotheek. Bij de overdracht van de woning maakt de notaris de afrekening. Daar wordt de overbruggingshypotheek door de notaris overgemaakt aan de verstrekker. De kosten worden met je verrekend als er dan nog geld over is ut de hypotheek dan wordt dat op je rekening gestort. Als je te kort komt moet je dat vooraf aan de notaris overmaken. Je schrijft de verkoopprijs is vastgesteld. Bij de verkoop van een huis is er een vraagprijs. Die prijs kan door de kopers ook niet betaald worden ds dat je minder krijgt voor je huis maar kan ook meer worden dat weet je pas als je een bod hebt geaccepteerd en de koper zij hypotheek rond heeft.

Toegevoegd op 16 mei 2020 06:45: tekst

Het is jouw keus hoe die 5000 wordt uitgekeerd. Overleg dit (ruim) van te voren met hypotheekadviseur. De notaris stuurt enkele dagen voor het passeren van de akte een nota, met informatie hoe bij te betalen of met de vraag hoe je geld wil ontvangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100