Is het verstandig om nu call opties dec.2010 te kopen

Toegevoegd na 1 minuut:
Sell in may and buy in oktober

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet te zeggen. De genoemde uitspraak is inmiddels zo wijd bekend, dat ze niet meer opgaat. Als er winst te halen zou zijn, zou iedereen zulke opties graag willen kopen. De vraag naar die opties zou dan zo groot worden, dat de prijs van de opties zou stijgen. De prijs zou stijgen tot een hoogte die het mogelijke winstvoordeel precies teniet zou doen. Je kunt op de beurs alleen een voordeel halen als jij meer kennis hebt dan de rest van de markt (of als je geluk hebt). Aangezien je hier gebruik maakt van kennis die de rest van de markt ook heeft, heb jij geen kennisvoordeel. Je zult dus geen winst kunnen behalen. Toegevoegd na 30 minuten:   Nuancering van mijn laatste zin: Je zult geen winst kunnen behalen puur op grond van het feit dat jij meer zou weten dan de rest van de handelaars. Je kunt wel winst behalen als jij redenen hebt om te geloven dat de economie de komende maande bovengemiddeld zal groeien, en als de rest van de handelaren er anders over denkt. Maar of dat "kennis" of "gokken" is...?

Ik vrees dat deze vraag niet te beantwoorden is. Beleggen brengt nu eenmaal altijd risico's maar ook kansen met zich mee.

Je moet heel goed thuis zijn in dit soort zaken en weten wat je doet. Het is en blijft toch steeds weer in de toekomst kijken en er zijn momenteel zoveel dingen die plotseling opduiken en invloed uitoefenen op je investering dat winst maken heel erg moeilijk is. In mijn ogen is het gewoon gokken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100