Waar kan ik lenen zonder verplichte dure verzekeringen, zoals ik wel bij aanbieders als AFAB, Postkrediet, DSB ed moet?

Ik vind mezelf nog jong dus vind ik verzekeren niet echt nodig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou, ik denk dat lenen zonder verzekeringen zeker nu erg lastig wordt. Ik denk dat een bank of leeninstelling dat niet snel zou doen.

Hou er ook rekening mee dat het kan zijn dat de rente die je moet betalen op een lening hoger is naarmate er minder verzekeringen afgesloten worden.

www.directa.nl

Ik denk bij dezelfde aanbieders. Je zult wel meer rente betalen, maar dit weegt doorgaans ruimschoots op tegen de gemiste premie. Verzekeren moet je alleen doen als je het risico niet kan/wil dragen.

Bronnen:
En lenen moet je alleen doen als het niet...

Gewoon bij de bekende banken: Rabobank, ING/Postbank.

Die verzekering is niet om jouw risico af te dekken, maar het risico van de leningverstrekker. Simpel gezegd: als je geld leent, wil de leningverstrekker dat geld ook weer terug met rente. Maar er bestaat een risico dat je het niet terugbetaalt. Bijvoorbeeld als je doodgaat en je erfgenamen de erfenis weigeren, of als de erfgenamen de lening niet kunnen dragen. De leningverstrekker zal dat risico *altijd* af willen dekken. Hetzij door een verzekering, hetzij door hogere rente te vragen. Met andere woorden: de lage rentes zoals bij Postkrediet zul je nooit kunnen krijgen zonder er ook een dure verzekering bij te nemen. Het is dus zaak om leningen te vergelijken op basis van het totaalpakket: een lening met een lage rente maar met een verplichte dure verzekering kan best duurder uitvallen dan een lening met een hoge rente, maar zonder dure verzekering.

Bij grootbanken zoals Rabo, ABN-Amro, ING enz..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100