Als mijn partner en ik uit elkaar gaan, hoe zit het dan met onze huis/hypotheek?

Ik heb huis alleen gekocht maar onze namen staan wel op het hypotheek contract als eigenaar. Nu gaan we uit elkaar. Wat gebeurd er nu met het huis? Moet ik haar uitkopen ondanks ik het huis alleen heb betaald al die tijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt dat his dus niet alleen gekocht bij de notaris hebben jullie dus beide getekend. Je zult haar dus uit moeten kopen. Dat houdt in dat er een makelaar je huis moet taxeren. die waarde minus de hypotheek is de waarde die je door tweeën moet delen waar zij dus de helft van krijgt.

Als jullie voor 1 januari 2018 zijn getrouwd, geldt het antwoord van Ronron1212. Zijn jullie na 1 januari 2018 in beperkte gemeenschap van goederen getrouwd (de tegenwoordige standaard)? Dan valt het koophuis alleen onder de gemeenschap als jullie dit tijdens jullie huwelijk hebben gekocht. Had jij al een huis gekocht (op jouw naam) voor dat jullie gingen trouwen, dan blijft het huis van jou. Als de hypotheek is afgesloten op beide namen zal de ex uit de hoofdelijke aansprakelijkheid ontslagen moeten worden. Dat is natuurlijk een risico voor de bank want met twee personen heb je als bank natuurlijk meer kans om nakoming van de hypotheekverplichtingen te vorderen dan met 1 persoon, het risico neem toe. Raadpleeg dus de bank voor de mogelijkheden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100