Overruled een huwelijk een testament ????

Toen wij onze woning kochten waren wij niet getrouwd
We hebben een langst levende testament

Later zijn wij getrouwd in gemeenschap van goederen

In zijn testament hebben we laten opnemen dat zijn broers de door hem ingelegde 75.000 € zouden erven na mijn overlijden

Mijn partner is in 2013 overleden

Nu wil na mijn pensioen de woning verkopen en gang huren

Moet ik de 75.000 € dan meteen uitkeren

Wat gebeurt er indien ik tzt kom te overlijden ?

1 van mijn dochters is testamentenregister excuter


Stel ik heb dat geld opgemaakt ?!

Er is dan geen woning alleen goederen

Komen mijn kinderen dan in de problemen ?

Toegevoegd na 2 minuten:
Ik wil hen behoeden voor problemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hoeft het geld niet uit te keren als je het huis hebt verkocht want de broers van je man krijgen het geld pas als jij bent overleden. ( zo hebben jullie dat in het testament gezet) Als jij komt te overlijden dan hebben de broers wel recht op het geld omdat dit in het testament staat. ( ik heb hier geen bron over maar heb toevallig niet zo lang geleden een soortgelijke vraag aan mijn notaris geteld) Als er geen geld is dan kan het uiteraard ook niet aan de broers uitgekeerd worden. Als je het huis hebt verkocht dan zou je bv jaarlijks belastingvrij een schenking aan je kinderen kunnen geven: Schenken kan op meerdere manieren dan het overhandigen van contanten. Of uw kinderen schenkbelasting moet afdragen, is afhankelijk van de grootte van de schenking. De wet kent namelijk (ruime) vrijstellingen als het gaat om de schenkbelasting. Jaarlijks mag u uw kinderen € 5.320 belastingvrij schenken. Voor kinderen tussen de 18 en de 40 jaar geldt ook een aparte verhoogde vrijstelling van € 25.526. Op deze vrijstelling kan maar eenmaal een beroep worden gedaan. (bedragen 2017; zie voor meer informatie het overzicht van tarieven en vrijstellingen 2017 (pdf)) Wat wijsheid is, is dus afhankelijk van diverse factoren. Praat er eens over met de notaris, specialist op het gebied van de schenkbelasting. Toegevoegd na 4 uur: Nog even voor de duidelijkheid, het zou natuurlijk wel zo aardig zijn om de broers ook iets te geven maar dat was je vraag niet.

Bronnen:
https://www.notaris.nl/veelgestelde-vragen...

Het door u gesloten huwelijk 'overruled' niet uw testamenten in de zin dat de daarin vastgelegde geldsom hierdoor niet meer naar uw schoonbroers gaat. Dit dient als een legaat na uw overlijden te worden uitgekeerd. Pas op met de 'reactie' van 'vlindertje98' waarin staat: 'Als er geen geld is dan kan het uiteraard ook niet aan de broers uitgekeerd worden.' Bij overlijden gaan immers zowel de bezittingen en schulden over op de erfgenamen.

Bronnen:
http://www.testamentopstellen.eu/erfenis/
http://www.testamentopstellen.eu/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100