mijn contract is 26 uur .ben de afgelopen 2 jaar op maandag thuis als oppas oma .nu wil mij werkgever me op maandag inplannen.kan dit zomaar?

hij kan me makkelijk inplannen van di tot vr voor die 26 uur.het is gewoon dwarszitten

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag de werkgever doen als het in het belang van het bedrijf is dus als hij kan aantonen dat dat zo is mag dat

Dat is helemaal afhankelijk van de inhoud van de arbeidscontract. Als hierin alleen maar staat dat je 26 uur werkt en verder niet dat je bv 2 x 6 uur en 2 x 7 uur en op welke dagen werkt... dus op welke WEEKdagen jouw WERKdagen vallen, dan kan het inderdaad. Neem contact op met het Juridisch Loket, vraag wat je nu zou moeten en kunnen doen. - Persoonlijk via de telefoon, mail of aan de balie - Informatie, tips en voorbeeldbrieven op de website https://www.juridischloket.nl/ Toegevoegd na 3 minuten: Trouwens, voordat je met juridische stappen begint... overleg, onderling overleg met de werkgever in een rustige en vriendelijk sfeer is vele malen effectiever dan meteen boos te worden en met het Juridisch Loket te schermen! Succes Marianne.

Bronnen:
https://www.juridischloket.nl/

Volgens arbeidsrechter.nl geldt het volgende: "Bepalen arbeidstijden Bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst is het doorgaans de bedoeling dat een medewerker gaat werken op de arbeidstijden die de werkgever vaststelt. Dit kunnen partijen uitdrukkelijk overeenkomen. De werkgever moet blijven binnen de grenzen van de regeling (5.3.1.). Afspraken met medewerkers die deze grenzen overschrijden zijn nietig." De werkgever mag dus in principe de werktijden van de werknemer vaststellen. wel kunnen er individuele afspraken worden gemaakt, en moet de werkgever zich o.a. houden aan rusttijden e.d. Zie bron.

Bronnen:
https://www.arbeidsrechter.nl/vaststellen-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100