In de fabrieken maken ze geld ,waarom maken ze dan geen extra geld tijdens de crisis ??? (Dit is een vraag die mijn zoon aan tafel net vroeg)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan word alles duurder... en dat willen we niet hé

Bronnen:
Leraar Groep 7

Die truc werd heel veel uitgehaald, en heleboel landen doen het nog steeds als het slecht gaat. De straf is hoog voor die landen, het geld wordt dan steeds minder waard. En dan krijg je op den duur dit:

Omdat het geld dan steeds minder waard wordt. Denk maar aan de hyperinflatie in Duitsland. Op een gegeven moment moest je voor 1 dollar, 5.060.000.000 mark betalen!

Omdat geld eigenlijk een wissel is op een onderliggende waarde. Die waarde is tegenwoordig een combinatie van goud, aandelen en machtsverhoudingen. Ga je almaar meer geld drukken, en de onderliggende waarde blijft gelijk, dan is het geld steeds minder waard. Wij hebben daar dan zelf geen idee bij, maar de Nationale Banken wel. We zouden onmiddellijke inflatie krijgen, waardoor ik voor mijn pensioen nauwelijks meer een droog brood zou kunnen kopen. Dus we doen dat maar niet.

Als je even bij zoek had gekeken: zie bronnen... Het komt erop neer dat tegenover het geld een waarde moet staan, zoals bijvoorbeeld goud. Het bekenste voorbeeld is het goud van de US dat ligt opgeslagen in fort Knox.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/drukken-geld.45374
http://www.goeievraag.nl/vraag/geld-bezuin...
http://www.goeievraag.nl/vraag/geld-bijgem...
http://www.goeievraag.nl/vraag/gewoon-geld...
http://www.goeievraag.nl/vraag/regering-ge...

er zijn vertrouwen in de hollands geld en het is ook streng verboden

Dan is het geld niet meer in verhouding tot de waarde die de Nederlandse bank in beheer heeft.

Dat is precies één van de besluiten die genomen zijn om de door Griekenland begonnen crisis te bezweren: méér geld drukken. Natuurlijk betekent dit dat geld minder waard wordt, of, anders gezegd, alles wordt duurder. De waarde van de euro t.o.v. de dollar zal hierdoor niet zoveel veranderen, want aan de andere kant van de oceaan is Obama precies hetzelfde aan het doen. De gewone burger merkt dit vooral doordat z'n banktegoed minder waard wordt en ook kan hij voor z'n salaris minder kopen en natuurlijk hebben de AOW'ers ook minder te verteren. Omdat dit zo geleidelijk gaat, merkt de burger dit amper. Maar leer hieruit: spaar niet en potverteer flink!

Als van dat extra geweld iedereen een salarisverdubbeling krijgt zijn we nog even ver. Alles zal twee keer zo duur worden. Bovendien welk buitenland wil onze dure produkten dan nog kopen?

Geld wordt simpelweg niks meer waard omdat er teveel van is. Als er een overvloed aan olie komt, dan zou benzine bijvoorbeeld ook niks meer waard worden. Ditzelfde kun je vergelijken met geld!!! In landen in Afrika hebben ze dit grapje ook al eens uitgehaald. Daar betaal je nu zo'n 50 miljoen euro voor een broodje kaas bij wijze van spreken!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100