mag ik ik hout zagen, kloven en verkopen? 16 jaar

ik ben 16 jaar woon in het dorp maar heb veel connecties bij boeren hier in de polder. ik en een vriend willen graag een hout handeltje beginnen, bij boeren de singel uitdunnen en later met de trekker weg brengen naar de opslagruimte, maar mag dit?

M.v.g Alex

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag. Let er wel op dat je leeftijd grenzen stelt aan de arbeidsduur (bron 1), en dat je o.a. het trekkerrijden onder toezicht doet, aangezien dit geldt als risicovol (bron 2).

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/j...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/j...

Nee, dat mag niet, of in ieder geval niet zomaar. Je bent namelijk minderjarig en dus niet handelingsbekwaam. Je mag dus geen bedrijf hebben, (grootschalig) kopen/verkopen, je kunt je inschrijven bij kvK, daardoor ook niet verzekeren, etc etc etc. Je kunt hiervoor de bij rechter een uitzondering regelen (handlichting). Los daarvan weet ik niet of je als 16-jarige trekker mag rijden; ook kan het geen kwaad om even te checken of je een kapvergunning nodig hebt; en als je vanuit huis werkt, of je daar wel een bedrijf mag uitoefenen (aangezien houtopslag en kloven zorgen voor geluidsoverlast en brandgevaar, kan ook dit vergunningsplichtig zijn).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100