Mogen millitairen eigen spullen mee op uitzending?

Bijvoorbeeld: een horloge of een eigen ( overlevings) mes. Zoja, zitten er nog voorwaarden aan dat bijvoorbeeld dat het horloge geen licht mag geven of het mes geen velle kleuren mag hebben?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, er mogen privé-artikelen meegenomen worden. Weliswaar in beperkte mate. Als voorbeeld het mes. Wat normaal gesproken aangemerkt wordt als verboden mes, zal hier ook verboden wapenbezit zijn. Een eenvoudig klein zakmes mag wel meegenomen worden, maar wel op eigen risico. D.w.z. dat als je het verliest, het niet vergoed wordt.

Ook een militair heeft werktijden en buiten de werktijden mag hij gewoon privézaken gebruiken en dragen. Voor die privézaken zijn geen andere regels dan voor elke andere burger, dus een overlevingsmes mag niet mee in de privébagage van de militair. Alle andere door jouw genoemde zaken mogen wel mee, of ze tijdens een patrouille gebruikt mogen worden is een beetje afhankelijk van de commandant, als het de groep in gevaar kan brengen mag het zeker niet. Toegevoegd na 1 minuut: Je privézaken zijn in principe niet verzekerd door defensie en moet je dat zelf doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100