Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wanneer krijg ik vrijstelling van collegegeld?

Ik lees op de site van de rijksoverheid dat je vrijstelling van collegegeld krijg, als je ingeschreven staat voor een opleiding waarvoor je wettelijk tarief betaalt, en je jezelf inschrijft voor een tweede opleiding.

Extra voorwaarde is dat je nog geen gelijkwaardige graad hebt behaald.

Geldt dit alleen als je je tegelijkertijd voor deze opleidingen inschrijft? Of ook als de ene inschrijving een jaar later is?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
988

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja, die vrijstelling is er, maar uiteraard alleen voor de tweede opleiding.
Dit geldt voor de duur zolang je voor de ene opleiding staat ingeschreven en je nog geen diploma hebt aangevraagd. Je hoeft dus niet beide opleidingen tegelijkertijd te zijn begonnen. Zie ook onderstaande bron:

"Vrijstelling collegegeld

Heeft u zich ingeschreven voor een opleiding waarvoor u al collegegeld betaalt? En schrijft u zich in voor een 2e opleiding? Dan hoeft u geen collegegeld te betalen. Als de ene opleiding meer kost dan de andere, betaalt u het hoogste bedrag. Voor details kunt u het studentenstatuut van uw onderwijsinstelling raadplegen."
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding