Is een winkel een bedrijf?

Zoals de HEMA

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja . Een winkel kan een BV zijn of zelfs een Nv of een vof . maar de winkel om de hoek is vaak een een mans zaak . Of te wel een pap en mam zaak . Dus een eigenaar die de zaak op eigen lasten en lusten draait . Al deze variaties noemen een bedrijfsvoering . En ja de Hema is dacht ik een Nv of bv waar van de aandelen weer in een André bv zitten (holding ) .

Een van de vele definities van bedrijf is: 1)algemente benaming voor de als beroep uitgeoefende werkzaamheid in industrie(=nijverheid),handel of verkeer; 2)bepaalde tak van industrie, handel enz.(ook: '' bedrijfstak'' ); 3)inrichting, plaats voor de uitoefening van een en ander (ook: '' onderneming'' ) Volgens deze definitie is een winkel dus absoluut een bedrijf

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/bedrijf

Ja. "Winkel" is een begrip voor (fysieke) bedrijven die goederen verkopen aan consumenten. Er zijn ook bedrijven die diensten verlenen aan consumenten maar die noem je geen winkel (denk aan een hypotheekadviseur). Dus alle winkels zijn bedrijven maar het omgekeerde geldt niet. Een bedrijf is elke organisatie van kapitaal en arbeid die deelneemt aan het economisch verkeer. Toegevoegd na 7 minuten: De Winkeltijdenwet omschrijft in artikel 1 een winkel als "een voor het publiek toegankelijke besloten ruimte, waarin goederen aan particulieren plegen te worden verkocht." De Hema is dus een bedrijf dat winkels heeft. Een webshop is wel een bedrijf maar geen winkel. De Makro is ook geen winkel in deze definitie maar uiteraard wel een bedrijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100