Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is goedkoper: US dollars in Nederland kopen of in de VS pinnen ?

Dus Euro’s omwisselen voor dollars. Ik hoor dat je beter in het buitenland met je Nederlandse bankpas dollars kunt pinnen en dat zou goedkoper zijn dan ze hier bij de bank te bestellen. Weet iemand of dat zo is ?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
6.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het zelden (tot nooit) gunstig om in Nederland te wisselen. Het wisselkantoor moet immers ook ergens zijn geld aan verdienen (door een minder gunstige koers en/of commissie te rekenen).
In de VS kan bijna overal met creditcard betalen. Ook de kleinste bedragen (zoals wij pinnen). De eerste uitgaven kan je dus hiermee afdekken.
De goedkoopste manier om aan cash dollars te komen is om in bijv. Walmart met je bankpas te pinnen (debit card, dus geen creditcard) en hierbij een cashback te vragen. Je mag bij Walmark max. $100 "bijpinnen"; kan je op de betaalterminal aangeven. Op deze betaling wordt geen commissie of toeslag geheven en de wisselkoers is scherp.
Geld halen uit een automaat (ATM) kost vaak $2 toeslag.
(Lees meer...)
Utrecht
8 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het is vrijwel altijd voordelig om pas op de plaats van bestemming geld te wisselen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding