Ik heb getekend om 1 jaar te blijven op mijn werk. Dit papier waar dit op stond was zelf getypt. Ben ik nu echt verplicht om te blijven?

Ik heb getekend om zo ie zo 1 jaar te blijven. Dit had de bedrijfsleider zelf op papier gezet. Ben ik nu echt verplicht om 1 jaar te blijven werken? Mocht ik een andere baan vinden?.

Toegevoegd na 51 seconden:
Misschien is het niet heel duidelijk maar heb het geprobeerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

In goed onderling overleg met je werkgever is er meestal wel een oplossing te vinden. Toegevoegd na 4 minuten: Het contract is bindend, maakt niet uit of het zelf getypt is, of zelf geschreven, als jullie allebei je handtekening er onder hebben gezet is het "officieel". Maar dat wil niet zeggen dat je er niet onderuit kunt. Je kunt ontslagen worden bij wanprestaties, diefstal o.i.d. maar je kunt ook ontsla nemen als je ander werk hebt gevonden wat jou beter ligt.

Als jullie het allebei getekend hebben is het gewoon een rechtsgeldige afspraak dus kunnen ze je verplichten om een jaar te blijven

Als je overeengekomen bent dat je een jaar blijft ben je daaraan gebonden. Kun je dan niet eerder weg? @ altijd in onderling overleg (met wederzijds goedvinden), per af te spreken datum @ (alleen als die mogelijkheid ook is overeengekomen): door tussentijdse opzegging. Standaard opzegtermijn: een maand, met opzegging tegen het einde van de maand. Vandaag opzeggen is na 31-10-2015 weg kunnen @ door ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter. De werkgever kan een schadevergoedingsprocedure starten. Dit zijn de 'normale' manieren waarvan de eerste twee geen geld kosten. De derde wel, in het geval de werkgever je niet kwijt wel. De beste optie is mogelijkheid 1.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100