Word je gekort door de Sociale Dienst wanneer je eerder pensioen [opgebouwd met werken] krijgt dan dat je AOW ingaat? [zie uitleg]

Met een Bijstandsuitkering gelden natuurlijk regels, maar wanneer je op je 67e met pensioen gaat [AOW], word je dan gekort als je met 65 jaar je pensioen [opgebouwd met werken] krijgt? Of kun je het opgebouwde pensioen laten ingaan op een ander tijdstip? Ook met 67 jaar als [in bovenstaand voorbeeld] de AOW ingaat?
[graag een bron].

Weet jij het antwoord?

/2500

Ook van wege andere reden is het niet handig om pensioen te krijgen voor je wettelijke aow leeftijd. Een hiervan is de inkomstenbelasting, maar dus ook de uitkering of andere inkomstenbronnen. Dus het is even opletten, dat er geen gat of overlap is rond de aow leeftijd. Sommige uitkeringen lopen tot 65ste verjaardag ipv de aow leeftijd. Toegevoegd na 4 minuten: Sorry zonder bron, Maar de meeste verzekeraars willen graag zo min mogelijk uitbetalen, dus het pensioen later in laten gaan is geen probleem.

Alle Nederlandse pensioenfondsen moeten per 1 januari 2015 een nieuwe pensioenregeling hebben. Oorzaak: de politiek heeft een nieuwe pensioenwet ingevoerd en daarmee is wijziging van het pensioenreglement noodzakelijk. De AOW-leeftijd schuift de komende jaren op tot 67 jaar. De pensioenwet regelt ook dat de pensioenen in Nederland soberder worden en beter bestand moeten zijn tegen economische schokken. Een gevolg is dat pensioenverzekeraars per 1 januari 2015 een nieuw pensioenregelement hebben opgesteld om te voldoen aan de nieuwe pensioenwet. Deze nieuwe pensioenregeling gaat gelden voor bedrijven en werknemers geboren vanaf 1950 van 18 jaar of ouder die nu pensioen opbouwen bij de pensioenfondsen. Het pensioen gaat dus voor werknemers geboren in of na 1950 standaard in als de AOW-leeftijd wordt bereikt. En niet als men 65 jaar wordt. Gemeenten kunnen bijstandsgerechtigden niet verplichten om hun pensioen te vervroegen. Vorig jaar (2014) was er commotie omdat de gemeente Enschede had voorgesteld de bijstandsuitkering te korten als het tweede pijlerpensioen (werknemerspensioen) vervroegd kon worden aangevraagd. Na politieke reactie (onwenselijk plan) is dit plan door de gemeente Enschede ingetrokken.

Bronnen:
http://www.pensioenfederatie.nl/Document/N...
https://www.abp.nl/over-abp/actueel/ontwik...
https://www.bpmt.nl/client/bpmt/upload/mij...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100