Tellen YouTube inkomsten mee als inkomen als ik ze niet laat storten?

Ik krijg nog 2 jaar studiefinanciering, maar ik werk en verdien daarmee bijna tot aan de grens. Als ik daar overheen ga, heb ik geen recht meer op studiefinanciering of op mijn studentenreisproduct. Nu verdien ik sinds deze maand ineens veel meer met mijn YouTube-advertenties dan normaal. Als ik dat erbij op zou tellen, zou ik over de grens heen gaan en ineens mijn stufi en reisproduct kwijt zijn!
Als ik mijn inkomsten van Google AdSense niet laat overschrijven naar mijn rekening, telt het dan mee als verzamelinkomen? Of kan ik het beter op mijn AdSense account laten staan totdat ik klaar ben mijn mijn studie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Inkomsten tellen mee in het jaar dat ze op je rekening zijn bijgeschreven. Dus als er geen geld op je rekening wordt bijgeschreven, heb je geen inkomsten, ook al heb je er recht op. Als je YouTube zover krijgt dat ze het volgend jaar bijschrijven, tellen ze volgend jaar mee als inkomsten.

Volgens mijn informatie (gekregen via belastingtelefoon, mijn vraag ging over een behoorlijk verlate loonbetaling van december) gaat de inkomstenbelasting bij loondienst uit van het jaar wat op de loonstrook staat. Ik neem dus aan dat wanneer het een ander soort registratie betreft (voor bedrijf, of in dit geval op een online account) hetzelfde geldt en je het inkomen dus moet opgeven in het jaar waarin het is bijgeschreven op je account. Toegevoegd na 1 minuut: Misschien zijn er weer andere regels voor online verdiensten, omdat dat toch gaat om niet al te reguliere verdiensten. Als je her zeker wilt weten, vraag het dan na bij de Belastingdienst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100