Welke vakantie regels gelden bij de eerste 13 weken van ziek zijn bij het UWV?

Je mag van het UWV op vakantie als je ziek bent is ons verteld, maar geldt dit na of al tijdens de eerste 13 weken van je ziekte? Want in die weken ben je ook nog steeds verplicht alle sollicitatie plichten te voldoen. Via de site van het UWV kom ik niet echt verder.

Wanneer je ziek uit dienst gaat, klopt het dan dat je meteen in de ziektewet komt en deze 13 weken niet gelden?

En deze vraag heb ik ook al eerder gesteld maar het is ons toch niet duidelijk omdat we te veel verschillende dingen horen en lezen; Er wordt gezegd, je mag op vakantie gaan en je hoeft hier geen toestemming voor te vragen. Maar geldt hier een x aantal dagen voor net als bij een WW uitkering? Of is dat in overleg met een arts en staat hier geen bepaald aantal dagen voor?
Want er wordt namelijk ook gezegd dat je ten alle tijden beschikbaar moet zijn voor een arts of oproep. Maar wanneer je een paar weken in het buitenland zit lijkt me dit natuurlijk niet het geval. Wij vinden dit heel tegenstrijdig en het is ons daarom niet duidelijk. Heel graag zouden we hier opheldering over krijgen.

Het gaat om iemand die na 1 juli in de ziektewet is gekomen. Dus waar de nieuwe regels voor gelden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste vragenisvrij, Je wilt weten waar je rekening mee moet houden als je tijdens ziekte op vakantie wilt. Word je ziek tijdens de WW-uitkering? De eerste 13 weken van je ziekte blijft de WW-uitkering doorlopen. Voor vakantie bljiven dan deze ‘normale’ regels van de WW gelden. Dit betekent dat je maximaal 20 dagen met behoud van uitkering op vakantie kunt. Actuele informatie: http://bit.ly/1zZqXb3 Ben je na 13 weken nog steeds ziek? Dan stopt de WW-uitkering en ga je een Ziektewet-uitkering ontvangen. Wil je dan met vakantie? Je hebt dan geen toestemming nodig van UWV. Wel moet de vakantie twee weken van te voren doorgeven als je naar het buitenland gaat. Blijf je in Nederland, dan kun je het doorgeven binnen 48 uur nadat je weet wanneer je met vakantie gaat. Er geldt dan geen maximum duur van de vakantie zolang je vakantie re-integratie maar niet in de weg staat. Actuele informatie: http://bit.ly/1MEUUA3 Ga je ziek uit dienst? De werkgever meldt je dan op je laatste werkdag ziek bij UWV. Je kunt dan direct in aanmerking komen voor een Ziektewet-uitkering, van een WW-uitkering is dan geen sprake. Voor vakantie gelden dan de bovenstaande regels na 13 weken ziekte. Heb je een werkgever die je loon doorbetaalt tijdens ziekte? De vakantie overleg je dan met de werkgever. Met vriendelijke groet, René UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100