Als ik van woning ruil en de andere huurder is afgesloten van stroom en gas , ben ik dan verantwoordelijk voor de aansluitkosten?

Ga binnenkort van woning ruilen en de andere bewoner heeft een grote schuld bij de energieleverancier. Volgens de energieleverancier moet ik bijna 700 euro betalen inzake aansluitkosten. Is dit niet voor de bewoner waarvan de schuld is? Nieuw huis nieuw contract toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee deze kosten hoef jij niet te betalen, ze komen voor rekening van de verhuurder. De verhuurder moet de woning gebruiksklaar opleveren.

Je kunt wel met iemand afspeken om van woning te ruilen, maar je hebt altijd nog toestemming van de verhuurder of wooncorporatie nodig. Heb je die gekregen dan worden twee nieuwe huurcontracten opgesteld en de oude zijn daarmee beëindigd. In dit geval zal een verhuurder geen toestemming geven om van woning te ruilen. Er zijn namelijk voorwaarden aan verbonden en een van die voorwaarden is, dat de huurder de woning in bewoonbare staat achterlaat en dit wordt zeker gecontroleerd. Ook mag de huurder geen huurachterstand hebben of overlastgever zijn. Zoals de woning nu is, dus zonder gas en water, is hij niet bewoonbaar en wordt er dus niet geruild als het hun betreft. Je kunt dus wel aanbieden hun schuld te betalen om alles weer aangesloten te krijgen, maar ik betwijfel of een verhuurder jouw woning weer aan hen beschikbaar stelt, vanwege het feit dat ze met wanbetalers te maken hebben. Jij bent dus niet verantwoordelijk voor hun schulden en ik zou ze ook nooit betalen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100