Waarom plaatst een installatiebedrijf magneten op de gasmeter?

Ik ben overgestapt van Eneco naar Nuon, en prompt kreeg ik een afspraak om de energiemeters te laten vervangen met slimme meters. Daar was ik aanvankelijk heel blij mee, want die wilde ik zelf al laten installeren en dit bespaarde mij mooi 70 eu. Mijn blijdschap was van korte duur want toen de installateur klaar was met zijn werk zei hij dat hij een paar magneten op de gasmeter had gevonden en dat hij dit moest melden met een mogelijk hogere schatting van mijn verbruik en hogere rekening tot gevolg.
Ik heb die magneten echt niet geplaatst, wist ook niet dat zoiets kon. De laatste mensen die bij mijn energiemeters zijn geweest zijn de mensen van een installatiebureau dat twee jaar eerder de oude meters vervangen heeft door nieuwere.
Mijn vraag is nu is er behalve fraude ook een logische reden waarom het installatiebureau dat twee jaar terug de meters heeft geplaatst ook een paar magneten onderop de gasmeter heeft aangebracht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als die magneten er zaten heeft iemand die geplaatst. Als jij zegt dat het installatiebedrijf dat heeft gedaan, dan moet ik je geloven. Het lijkt mij echter onwaarschijnlijk, want het plaatsen van magneten Bin een gasmeter is een zonloze zaak. Dat is gebeurd door iemand die dacht dat de gasrekening dan lager gaat uitvallen, maar dat is in het geheel niet het geval. Je hoeft dan ook niet te vrezen dat het energiebedrijf dat beschouwt als fraude. Misschien als een poging daartoe, maar ja, je hebt geen cent minder betaald dan je moest betalen. Mensen denken dat magneten bij elektriciteitsmeters wel een lagere rekening opleveren, vandaar waarschijnlijk die magneten op je gasmeter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100