Na 2 jaar een aanmaning gekregen, is dan de verjaringstermijn niet verstreken?

Ik heb 2,5 jaar geleden een parkeervergunning gekregen en kreeg hier na 2 jaar een aanmaning van. Nu gaf de gemeente zelf toe dat ze problemen hadden met het systeem en hierdoor geen aanmaningen konden versturen. Maar is nu de verjaringstermijn niet verstreken? Volgens mij is hier sprake van een consumentenkoop. Maar weet niet of de 2 jaar opnieuw begint bij een factuur/aanmaning. Tussen de factuur en de aanmaning zit 1,5 jaar. (jaja, zelfs de factuur is een half jaar later pas gestuurd).

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat de gemeente zich niet kan beroepen op verjaringstermijnen maar zich eerder diep moet schamen voor onbehoorlijk bestuur. Ik zou niet betalen en dreigen de zaak voor de rechter te brengen.

Een parkeervergunning valt onder verjaringstermijn voor contractuele vordering en die is 5 jaar.

Bronnen:
http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2401

en als het een consumentenkoop was geweest is de factuur een stuitende handeling waardoor de verjaringstermijn van 2jr vanaf dat moment opnieuw 2jr werd

Nee, dit soort vorderingen verjaren na vijf jaar.

het is 5 jaar wanner iets verjaard. Daarom moet je papieren altijd 5 jaar bewaren bijv. bankafschtiften doe moet je ook miniaal 5 jaar bewaren je loonstrookjes jaaropgaven noem maar op en als je aanmaning heb gekregen en je denkt toch dat je betaald heb dan kan je dat aantonen met je bankafschtift.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100