Hoe veel zicht tijd? Zie omschrijving.

Ik had boekjes gekocht. Maar ik wil ze terugbrengen, want die hadden ze al. Op sommige bonnetjes staan 14 dagen en op sommige 8 wat is wettelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

wettelijk is wat er op het bonnetje staat. Als je iets koopt hoeft de winkelier het niet terug te nemen, tenzij dat is aangegeven. Het wordt een ander verhaal als het artikel kapot is in de verpakking, maar daar gaat het hier niet over.

Wettelijk is 0 seconden. Een koop in een winkel is definitief, er bestaat geen recht om dingen 'op zicht' te nemen en dan weer terug te brengen. Gelukkig houden de meeste winkeliers vrijwillig wel een ruilperiode aan, maar dat zijn ze niet verplicht. De grote uitzondering is koop op afstand, bijvoorbeeld via internet of catalogus. In dat geval heb je zeven werkdagen de tijd om de koop te ontbinden.

Het omruilen is geen recht maar een gunst ieder winkelier mag zelf bepalen welke omruiltijd hij hanteerd. daar over is geen speciale wet voor wel voor defetce of niet goed werkende apparaten daar gelden wel regels voor

De wet zegt "koop is koop". Als je iets mag terugbrengen, de koop mag ontbinden, is dat een gunst van de verkoper. Overigens is de verkoper wel gebonden aan de door haar gegeven termijn.

er zijn geen wettelijke regels daarvoor.gelukkig als we iets verkeerds hebben gekocht dat we het terug kunnen brengen.er zijn ook winkels die geen geld terug geven maar een tegoed van de waarde wat je had gekocht.je kan niks tegen doen als je het niet mee eens bent elke winkel heeft zijn eigen "regels"

Op het moment dat aan alle verplichtingen is voldaan is de koop gesloten rechten koper. - artikel moet geleverd worden volgens overeengekomen leveringsvoorwaarden of indien niets overeengekomen gelden de algemene lverings en betalingsvoorwaarden. -artikel moet gevrijwaard zijn van aanspraak van derden. overeenkomst mag niet zijn aangegegaan onder dwang, dwaling of bedrog Beide personen moeten rechtspersonen zijn en overeenkomsten mogen aangaan. plichten koper Hij moet het gekochte conform de overeengekomen condities betalen. De koop is geldig als het dat artikel betreft, bij grote partijen hoeft natuurlijk niet voor elke koffieboon een nieuwe overeenkomst te worden gemaakt maar men geeft dan een type monster (waar je ongeveer op kunt rekenen maar wel binnen gestelde marges) of een uitval monster (dat is een heel klein beetje van de werkelijke partijk zeg maar van de stapel. Beide partijen het eens zijn over prestatie en werder prestatie dus over produkt en prijs, Mocht achteraf blijken dat aan een of meer van bovenstaande niet is voldaan dan kan de koop ontbonden worden door de rechter. Via de rechter kan de verkoper betaling afdwingen. Het gegeven dat u product al heeft kan geen reden zijn koop nietig te verklaren men mag uit coulance overwegingen uitgaan van klantvriendelijkheid maar noet van wanprestatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100