Welk rechtsgebied kan ik het meest geld verdienen?

Strafrecht, Europees recht of privaatrecht enz. Ik weet wel dat er verschil is als je een goed advocaat wordt of niet. Of officier van justitie. Maar meer in z'n algemeenheid wat verdient nou het best en waarom ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De hoogste baanzekerheid en het hoogste startsalaris vind je bij Fiscaal Recht. Daartegenover staat dan wel weer de hoogste werkdruk en meeste overuren. Een goed fiscalist kan een bedrijf miljarden aan belasting besparen en is dus ook erg belangrijk voor de maatschappij. Verder ligt het natuurlijk ook aan waar je talent ligt, als je een enorm goede strafpleiter bent en totaal niks kunt met cijfers, kun je beter strafrechtadvocaat worden dan fiscalist.

In België probeer je dan best op te klimmen tot je erkend advocaat raakt bij het Hof van Cassatie, het hoogste rechtsorgaan in België (dat zich niet over de grond van de zaak buigt, maar o.a. over de procedures en desnoods de zaak terugstuurt naar een ander rechtsdistrict). Zie www.cass.be Ook het Hof van Straatsburg kan een mooie optie zijn. Voor de rest kun je niet klagen, een advocaat rekent al snel 2.500 EUR voor een standaard procedure in eerste aanleg bij de nieuwe familierechtbanken, en dus telt dit al snel. Wie efficiënter werkt met informatica, kan dit in vrij korte tijd en zou dit eigenlijk aan een derde van de prijs kunnen. Maar dit bericht zal mij wellicht zeer kwalijk genomen worden, hoewel ik echt zeer goed thuis ben in deze materie... Voor Nederland: Maar misschien kun je ook bij NAM of bij de concurrentie daarvan werken. Lees maar eens het artikel op http://www.dehaanlaw.nl/attachments/article/92546/WAG%20DvhN%20Hoogezand%2020140926.pdf PS: Startende advocaten verdienen bitter weinig bij grote advocatenkantoren. Daar gaan de topadvocaten meestal met de grootste wedden lopen. Als je durft alleen starten en later associeert met maximaal twee anderen, kun je zelf vooraan de inkomstenladder blijven staan... Normaal moeten advocaten echter verzoenende mensen zijn die pas het laatst denken aan hun inkomen. Maar bij vrije beroepers (ben dat ook zelf) is dat meestal wishfull thinking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100