Hoe kan ik bewijzen dat de bankrekeningnummers die je hebt ook de enige rekeningnummers zijn die ik heb?

Mn broer heeft online op mijn naam een korte lening van € 200 aangevraagd (Binnen 30 dagen betalen) en gekregen, nu krijg ik een aanmaning dat er nog een lening open staat op mijn naam. Daarom wil kunnen bewijzen dat het rekeningnummer waar ze het geld op gestort hebben niet van mij is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bewijzen dat een bankrekening nummer niet van u is , is niet zo heel moeilijk Aan een betaalrekening is het unieke BSN (burgerservicenummer) gekoppeld. Banken zijn verplicht BSN-nummers van rekeninghouders te administreren. Zij moeten het BSN-nummer gebruiken voor uitwisseling van gegevens met de Belastingdienst. De bank doet dit op basis van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen. Ook is de bank verplicht bij het openen van een betalingsrekening de identiteit van de aanvrager vast te stellen ((dat kan dmv paspoort, rijbewijs of ID (identificatiecard)). Al uw gegevens zijn dus niet gekoppeld aan de rekening van degene waarop het geleende bedrag is gestort - indien deze rekening daadwerkelijk niet van u is. Aan de rekening van uw broer is minstens zijn unieke BSN-nummer gekoppeld. Toegevoegd na 12 minuten: De dienst die het geld heeft uitgeleend kan met de IBAN-check controleren van wie de rekening is waarop het geld is gestort.. Het bijbehorende BSN-nummer staat onder andere op het paspoort, het rijbewijs en de identiteitskaart van de rekeninghouder.

Een kopie van je bankafschrift naar de bank sturen (wel alle andere gegevens die ze niks aangaat weghalen), kopie van je bankpas en id kaart. Daarmee naar de bank gaan. Of ze bellen en deze gegevens toesturen met de ontvangen brief erbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100