shulden en nu ?

hallo ben een jonge 20 ger maar heb een hoop schulden aan paar schuldeisers
en heb geen adres en geen inkomen wat nu
ik weet het niet meer
zelfmoord is ook geen oplossing zie mijn vriendin daar voor te graag weet er iemand raad?

Toegevoegd na 5 minuten:
ben woon achtig te belgie

Weet jij het antwoord?

/2500

Morgen direkt naar de gemeente om een schuldsanering te regelen en ook zuiniger aandoen.

Volgens mij is er maar een oplossing, werken en geen of weinig geld uitgeven,eerst de schulden aflossen.

tja hulp zoeken is de beste optie van belgische hulpverlening heb ik geen verstand maar je gaat een rottijd tegemoet met armoede maar in Nederland ben je met 3 jaar schulden vrij in de schuld sanering. Hoe dat in belgie werkt weet ik niet maar dat is eigenlijk je enige mogelijkheid. Als je over zelfmoord denk ben je waarschijnlijk ook depressief nogal logisch lijkt me zoek ook een dokter op geld zorgen zijn een groote oorzaak van depressie maar je kan er zeker uit komen desnoods eventueel tijdelijk met met depressiva en natuurlijk begeleiding op financieel gebied.

Klik deze link! http://www.zelfjeschuldenregelen.nl/

In Nederland kan je dan naar de hulp voor dak en thuislozen gaan. Die hebben sociale pensions. Daar zijn mensen aan verbonden, die je willen helpen als je echt geholpen wilt worden en een beetje aangepast leven wilt gaan leiden. Zoiets is er in Belgie vast ook. Je kan misschien op het gemeentehuis informeren bij een medewerker van de Sociale Dienst. In Nederland kan je dan weer in het zadel worden geholpen, als je tenminste flink veel inspanningen verricht om mee te werken. Goed dat je veel van je vriendin houdt! Het komt vast weer goed. Ik geloof dat die dienst in Belgie OCDB heet, zoiets, in ieder geval beginnend met een O en vier letters. Goed doorvragen en je niet met een kluitje in het riet laten sturen. Je kan ook in het telefoonboek kijken of je iets vind van Onderstand of zo, en die mensen bellen met de vraag om je verder te helpen. Doorzetten!!! En niet te snel afhaken.

Schuldsanering in België In België is sinds begin 1999 de "Wet collectieve schuldenregeling" van kracht. Het proces wordt in gang gezet door middel van een verzoekschrift, gericht aan de beslagrechter. Deze kan een schuldbemiddelaar benoemen die een regeling uitwerkt en toeziet op de uitvoering ervan. Als schuldbemiddelaar kunnen onder andere notarissen, advocaten en gerechtsdeurwaarders optreden. De genoemde wet is overigens alleen van toepassing op mensen die geen handelaar zijn.

Bronnen:
http://www.voorbeginners.info/lenen/schuld...

Zorg allereerst eens dat je een adres hebt. Ben je nu dakloos? Of woon je toch ergens? Kan je je daar niet laten inschrijven? Is je vriendin dakloos? Kan je je niet laten inschrijven op het adres van je vriendin? Zodra je staat ingeschreven op een andres ga je zorgen voor inkomsten. Of het nu een uitkering is of een baan, voor mijn part zijn het 4 part-time baantjes, zorg voor geld! Zonder inkomsten kan jij niet de schuldsanering in. Want dat is de volgende stap. Hoe het in België zit weet ik niet, maar in Nederland helpt de schuldsanering je in de meeste gevallen in 3 jaar van je schulden af. Nu niet meer zeuren, en gewoon iets gaan doen! Anders zijn de gevolgen gewoon allemaal je eigen stomme schuld. (Schuld, haha!)

Bewindvoering aanvragen.Deze mensen zullen normale schuldaflossingen met je schuldeisers regelen en jouw op weekgeld zetten wat voor jouw redelijk is,afhankelijk van je inkomen/uitkering.Eventueel zul je hier een half jaar tot het moment dat je schulden zijn afbetaald,maar dit heeft een aantal voordelen: -Zij nemen je financieen uit je hand,wat jouw een hoop kopzorgen scheelt. -Het geeft schuldeiser en instanties het gevoel dat het bij een officiele instantie ligt,waardoor zij milder zullen zijn in het opzetten van een schuldregeling. -Zij kunnen jouw helpen met allerlei subsidies waar je recht op hebt in dit soort situaties,waar je zelf vaak met geen mogelijkheid aan dacht. -Zij zijn verplicht jouw belangen te behartigen,evt,met een rechterlijke machtiging,zodat jij de verantwoordelijkheid voor verdere financiele beslissingen niet hoeft te dragen. En zorg dat je aan het werk blijft!Evt. met thuiswerk,wat saai en monotoon is maar wel verdiend,zodat je een inkomen blijft houden en ervoor kunt zorgen dat je bezig blijft,wat belangrijk is in dit soort situaties. Sterkte!

Hier heb ik ook al geantwoord op een vraag van jou: http://www.goeievraag.nl/vraag/werken-intrim.53179 namelijk dat je je schulden moet afbetalen. Je kunt geen werk krijgen, zeg je............ Ik heb een heel goed idee: Je meld je aan als proefpersoon voor een geneesmiddelenonderzoek. Daar zijn in Nederland verschillend bedrijven voor en in Belgie dus ook wel. Je verdient al gauw zo'n 2000 euro. Je bent tijdens het onderzoek onder dak. Je kunt weinig of niets uitgeven.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Dat je ziet dat je een probleem hebt is stap 1, heel goed! Veel mensen met schulden ontkennen hun probleem. Stap 2 is hulp zoeken: ga naar de gemeente en geef aan wat je probleem is. Ga niet weg zonder hulp of doorverwijzing. Laat zien dat je je probleem wilt aanpakken en oplossen: toon doorzettingsvermogen. Geef duidelijk aan dat je het zonder hulp niet kan. Geef ook aan wat precies je probleem is: gezondheidsklachten spelen hierin ook mee (ook psychisch). Als je niet sterk genoeg in je schoenen staat om alleen hulp te vragen, moet je iemand meenemen. Stap 3 is ervoor zorgen dat je nooit meer in de problemen komt. Vraag advies aan de hulpverleners uit stap 2. En als het eenmaal zover is: wees trots op wat je hebt bereikt!

hulp zoeken bij leger des heils

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100