mijn ex beweert dat ik zelf kleding moet kopen voor mijn kinderen terwijl zij alimentatie krijgt ?

Ik ben meer dan een jaar uit elkaar en heb twee kinderen. nu vindt mijn ex dat ik als de kinderen bij mij zijn dat ik voor de kleding moet zorgen. ik betaal maandelijks de alimentatie en volgens de wet moet zij de kleding verzorgen.

ik zie het als pesten en heb al diverse mogelijkheden geprobeerd om haar duidelijk te maken dat ik niet verantwoordelijk ben voor deze financiële uitgave. als ik toe geef om zelf de kleding te verzorgen komt ze waarschijnlijk met weer iets anders aan.

Hoe kan ik haar op een juiste manier aantonen dat ik in mij recht sta en dat ze hiermee ook de kinderen teleurstelt als ze kappotten kleding moeten dragen omdat hun moeder geen kleding meegeeft.

ik weet niet of je de alimentatie in mag houden als ik de kleding zelf aanschaft en waarschijnlijk stapt ze direct naar de rechter om mijn nalatigheid.

heeft iemand hier ervaring mee en wie kan me hierbij helpen met tips en tricks want ik raak langzaam geïrriteerd van deze discussie. ik zou graag verder willen met mijn eigen leven...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vreselijk dat ze dit over de rug van de kinderen uitspeelt, uiteindelijk zijn zij er ook de dupe van. Wat je rechten hierin zijn, zal je uit moeten zoeken. Begin eens bij het juridisch loket informatie te vragen, dit kan telefonisch of je kunt naar het loket toe: http://www.rijksoverheid.nl/adres/j/juridisch-loket.html Ook is het verstandig informatie te vragen over het inhouden van alimentatie bij het LBIO, grote kans dat je ex hen inschakelt als je alimentatie hiervoor inhoudt: https://www.lbio.nl/contact Verder kun je gratis kleding via internet ophalen op de volgende sites: gratis op te halen, gratis af te halen, of marktplaats, ook kun je goedkope kleding kopen via marktplaats, de kringloopwinkel, de Action, Primark of Wibra. Zorg dat dit geen ruzie wordt, waar de kinderen last van krijgen, zorg dat zij hier buiten blijven. Wees je ex voor, of vind een oplossing die acceptabel voor je is. Sterkte en succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100