Ik ben geen student maar wel uitwonende, krijg ik dan iets van geld?

Ik word begin september 18 jaar.

Toegevoegd na 6 uur:
Ik begin eind augustus aan een fulltime baan en neem een tussenjaar voordat ik september 2015 weer ga studeren. Ik ben niet arbeidsongeschikt en ik neem aan dat ik voor de bijstand enzo niet in aanmerking kom.

Weet jij het antwoord?

/2500

De belastingdienst heeft hier een fijne site voor: http://www.toeslagen.nl/ Hierop kun je door middel van bepaalde vragen te beantwoorden tot een antwoord komen.

Valt zonder meer informatie eigenlijk niet goed te beantwoorden. Maar ik waag een poging: Nee, in beginsel niet. Er kunnen wellicht omstandigheden zijn waarin je het krijgt, maar standaard heb je onder je 27e geen recht op bijstand (onder bepaalde voorwaarden wel, maar met 18 jaar zul je vermoedelijk gewoon aan de studie of aan het werk moeten). Als je arbeisongeschikt bent zijn er wel regelingen, maar dat is restrictief. Je zal vermoedelijk wel zorgtoeslag of huurtoeslag kunnen krijgen maar ook daar kan ik geen info over geven zonder meer details. Dus zonder meer details valt er weinig te zeggen. Kijk bij de bron voor meer info. Toegevoegd na 3 minuten: Tweede link met wat meer regelingen erin verwerkt.

Bronnen:
http://www.nibud.nl/berekenuwrecht/
http://www.wijzeringeldzaken.nl/onderwerpe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100