Waarom betaal ik nog steeds voorschotbedrag na opzegging bij stroom leverancier ?

Ik heb mijn stroom contract opgezegt bij oxxio voor een overstap naar energiedirect.

Per 2 juni is de lijn overgezet, maar ik moet nog steeds voor de hele maand juni een voorschotbedrag aan oxxio betalen.

Ik snap wel WAAROM oxxio dat vraagt en dat het resterende geld terug gestuurd woordt, maar tot nu heb ik ook een energie levering verwacht/gekregen. Maar nu zal ik mijn geld aan een bedrijf moet lenen voor NIKS ? Ik ben toch geen bank!

Per klantenservice woordt mij verteld dat er wel een wet is (die heb nergens gevonden heelas) en als ik niet betaal ik aanmaningen en incasso kan verwachten.

Maar hoe kunnen ze geld vragen/incasseren voor een niet existeren stroom levering ? Bestaat er een ECHTE wet over zo een geval ? Want ik ga dat niet betalen, ze zullen mij een eindafrekening zenden en ik betaal gewoon voor de echte geleverde stroom en meer niet.

Heeft daar iemand ervaring ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een administratieve kwestie en dit is bij meerdere bedrijven de gang van zaken. In de administratie is de termijn voor juni al in rekening gebracht. En op de eindafrekening wordt daar rekening mee gehouden. Het gaat om een maandelijks voorschot van de energie die je over een heel jaar hebt verbruikt. Je verbruikt het meest in de winterperiode, maar energieleveranciers brengen verdeeld over het jaar elke maand hetzelfde voorschot in rekening. Dus eigenlijk betaal je deels nu nog voor wat je met name in de winter hebt verbruikt. Het is natuurlijk nog maar de vraag of je op de eindafrekening geld moet bijbetalen of terug ontvangt. Dat hangt van het uiteindelijke verbruik af. Als je niet betaald dan kun je extra incassokosten verwachten en betaal je uiteindelijk veel meer. Om problemen te voorkomen kun je dus het beste gewoon betalen en binnen zes weken na de overstap ontvang je de eindafrekening. Op de eindafrekening zijn dan alle voorschotten verrekend met het werkelijke verbruik. In de bron vindt je nog meer aanvullende informatie.

Bronnen:
http://www.consuwijzer.nl/energie/energier...
http://www.consuwijzer.nl/energie/energier...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100