Heeft het CBR een winstoogmerk?

Zo ja, is dat dan geen extra motivatie om leerlingen om het minste geringste terug te laten komen bij het praktijkexamen om weer ong. €200 neer te leggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het CBR is een ZBO (Zelfstandig Bestuursorgaan) met een privaatrechtelijke rechtspersoonlijkheid. Een stichting mag wel winst maken, er zijn alleen wat voorwaarden aan verbonden. "Een stichting is een organisatie om een bepaald doel te verwezenlijken. Een stichting mag winst maken, maar de uitkering hiervan moet een ideële of sociale strekking hebben."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stichting
http://rijbewijs.startpagina.nl/prikbord/5...

Daar lijkt het wel op, maar het CBR heeft geen winstoogmerk... Als je dat zou doorredeneren heeft de politie ook winstoogmerk met de verkeersboetes...

Je bent gezakt neem ik aan? Nee, die heeft het CBR niet. En over het algemeen geldt dat een examinator meer kijkt naar het geheel (rijdt deze persoon veilig, beheerst hij/zij het voertuig, voel ik me veilig bij deze persoon in de auto en kan ik hem/haar met een gerust gevoel de weg opsturen) dan of je dat bochtje achteruit perfect hebt gedaan. En tja het is duur, maar veiligheid in het verkeer is ook vreselijk belangrijk.

Daardoor is ook de Tussentijdse Toets(TTT) ingevoerd. Gewoon geldklopperij is dat. Toen de inkomsten wat terugliepen, bedachten ze maar de TTT waar je zo'n 160euro voor betaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100