Wordt ik opgelicht door een investeerder?

Ik werk voor een bedrijf in Turkije. Ik kreeg een mail van een Rus dat hij geld wil investeren in ons bedrijf. Het geld staat op een rekening in China. Het bedrijf in China will 4680€ van ons voor de overmaking van 1.200.000€ naar ons bedrijf als belasting en verwerkingskosten. Dit kunnen ze niet afhalen van de 1.200.000€. Dus we moeten het eerst naar hun rekening overmaken voordat ze het investeringsbedrag aan ons kunnen overmaken. Ik denk aan oplichting, vooral omdat beide personen alleen contact per mail willen. Wat denken jullie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

100 procent oplichting. 1 niemand investeert zomaar geld op basis van een email. 2 Als ze echt geld zouden willen storten kan dat ook zonder dat je eerst een bedrag hebt over gemaakt. (Als je er even over nadenkt weet je dit zelf ook ) 3 dit is een zeer bekende oplichtingstruc die dagelijks geprobeerd wordt in de hoop weer een slachtoffer te vinden.

Ik krijg bijna wekelijks dit soort e-mails binnen. Ben om deze reden ook bezig van e-mailadres te veranderen omdat wanneer je e-mailadres eenmaal in het fraude/oplichtingscircuit zit je continue met dit soort e-mails geconfronteerd wordt. Ook nooit op een link in betreffende mailbericht klikken want dan wordt je computer besmet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100