Vergoeding bij schade aan tractor door onrechtmatig gebruik?

Mijn tractor stond tijdelijk bij een kennis gestald i.v.m. tijdelijk ruimtegebrek, in (vrij vanzelfsprekend??) goed vertrouwen dat ik hem daar met een gerust hart kon achterlaten.
Echter heeft hij zonder mijn toestemming gebruik van de tractor gemaakt voor commerciële doeleinden notabene, toen ik niet aanwezig was.
Dit terwijl ik vooraf al zéér duidelijk heb gemaakt dat ik niet wilde dat iemand anders er mee zou rijden behalve ik.
Hij heeft hem gebruikt om een paar bomen om te trekken, die tot overmaat van ramp allebei boven op de tractor terecht gekomen zijn.
Helaas is de schade zo groot dat de tractor in principe total loss is, er staan ook geen afspraken zwart op wit.

Tot overmaat van ramp, bleek de persoon in kwestie ook nog eens 1 jaar rij-ontzegging te hebben, is de tractor tevens niet verzekerd voor commerciële doeleinden (oldtimerverzekering), en blijkt de betreffende kennis mij een incorrecte versie van het werkelijke verhaal te hebben verteld en zo ook de verzekering.

Daar boven op bleek de verzekering van mijn tractor nog op naam van mijn moeder te staan, hierdoor wil de rechtsbijstand verzekering niks uitkeren omdat op het schadeformulier mijn naam staat.
Zij eisen van mij een verklaring dat de tractor haar eigendom is.
Ik was ook niet op de hoogte van dit feit tot ik er mee geconfronteerd werd.

Heeft iemand enig idee hoe ik op juridisch correcte wijze toch de schade vergoed kan krijgen? alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is vervelend, ik begrijp dat er geen afspraken zwart op wit staan. Hoe vervelend ook, de schade die bij het lenen van de auto ontstaat, valt onder jouw verantwoordelijkheid. Jij geeft toestemming voor het gebruiken van de auto en het risico is daarom voor jou. Jij zegt immers hier nooit toestemming voor hebben gegeven, maar dit kan je niet bewijzen. Jij bent verantwoordelijk om met bewijs materiaal te komen. Wat ook nog een optie kan zijn, is de schade verhalen via de rechtsbijstandverzekering van je moeder. Als de tractor op haar naam staat is zei wellicht verzekerd. Op hoeveel euro wordt de schade geschat? Groeten, Martijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100