Gasverbruik kost minder dan elektra. Ook in geval van inductie.
Of je er nou echt rijker of armer van wordt betwijfel ik. Er vanuit gaande dat je natuurlijk kookt binnen een huishouden. Gebruik die inspanning liever bij aankoop van bv een nieuwe cv-ketel.
Als hobbykok heb ik op alle systemen mogen koken en afhankelijk van hoe belangrijk koken voor je is zou ik zeker ook andere zaken laten meewegen bij je keuze. Gas vind ik nog altijd het fijnst. Het reageert direct en laat zich makkelijk bedienen. T.o.v. gewoon elektrisch komt inductie qua gedrag het meeste in de buurt van gas en is natuurlijk zeer onderhoudsvriendelijk.
Het tegenwoordig populaire wokken vind ik een drama op elektrisch.
Ik woon zelf overigens al 10 jaar in een wijk zonder gas, dus ik spreek echt uit ervaring. Sommige dingen bereidt ik liever in de tuin op mijn campingaz dan op de kookplaat.
Hou ook rekening met je pannen. Natuurlijk i.v.m. de inductiebodem, maar ook als je nu op gas kookt zijn de pannen niet meer geschikt voor elektrisch. De bodem is hol gaan staan en zal dus geen volledig contact meer maken met de elektrische plaat. Dit zal resulteren in een veel hoger stroomgebruik en ongelijke garing.