Ik heb een bankbiljet waarvan niemand weet waar het vandaan komt en wat het waard is. Iemand enig idee?

Bankbiljet van 9.000.000.000 ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Zimbabwe, Hongarije, Argentinie, Rusland en Duitsland (jaren 30) hebben in het verleden een hyperinflatie gehad en , Duitsland en zimbabwe hebben bankbiljetten uitgegeven die in de miljarden liepen. 9.000.000.000 (miljard) lijkt me een onlogisch bedrag om daar geld van te drukken, dat gaat meestal in veelvouden van 1,10,20 etc.., dus je biljet lijkt me nep.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperinflatie

Ik denk dat het Dodengeld (Hell Money) is, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Dodengeld . Het is dus geen echt geld, maar het is papier om ritueel te verbranden.

het biljet is waarschijnlijk nep aangezien het half wit is en er geen bedrag op staat

Aan het plaatje te zien is de herkomst waarschijnlijk Taiwan. Het idee in het Taoïsme is dat iemand na zijn dood doorleeft in het rijk van de doden. Er is niet heel veel verschil met het leven van nu denken zij, dus ook in het hiernamaals hebben Chinezen geld nodig om in hun dagelijkse behoeften te kunnen voorzien. De snelste manier om het geld aan overleden familieleden over te maken is door het te verbranden. Zo kunnen nabestaanden garanderen dat hun overledenen ook in het hiernamaals toch een goed tweede leven zullen leiden. Het is geen echt Chinees geld, maar een speciaal dodengeld dat erg goedkoop in de tempel aangeschaft kan worden. Sommige tempels zoals deze hebben speciale ovens voor dit geld, maar soms gooiden ze het ook tussen de wierook stokjes in de ketels.

Bronnen:
http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_mid...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100