contract beindigen hoe heb ik toch kans op ww?

Beste forum leden.

Ik zit al een aantal weken met een erg slecht gevoel op me werk. ( wegens problemen met me werkgever) me vriendin heeft erg slecht gelegen in jet ziekenhuis zelfs een week in coma... mijn baas verplichtte mij gewoon te komen werken en mocht zelfs geen half uurtje eerder weg om optijd in het ziekenhuis te zijn terwijl ik wel elke ochtend een iir eerder begon...
Me baas heeft me er zo mew gekwetst dat mijn werk lust 0.0 is geworden wat mij logisch lijkt als je wel alles voor hun doet en hun alleen naar zichzelf kijken.
Mijn contract loopt 25 maart af maar ze willen hem gaan verlengen met 3 maanden ( nu heb ik van mijn collega vernomen alleen omdat ze dam de drukke periode op het werk.voorbij zijn en dat ze me naar die 3 maanden op straat zetten ) ,
Wat kan ik nu het beste doen? Is er een mogelijkheid dat ik zelf aangeef dat ik wil stoppen maar dat ik toch recht heb op een ww?
Of moet ik proberen te regelen dat me contract met wederzeidse toestemming niet verlengd word?
Kan iemand me aub met deze lastige situatie helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je zelf ontslag neemt, ontstaat geen recht op ww. Bij een ontslag met wederzijds goedvinden luistert het zeer nauw. Als voor zo'n ontslag een vaststellingsovereenkomst wordt gemaakt moet daarin duidelijk te lezen zijn dat het initiatief bij de werkgever heeft gelegen. (Dit soort overewnkomsten wordt opgesteld als het bedrijf van werknemers af wil in combinatie met een gouden (of blikken) handdruk om te voorkomen dat een ontslagprocedure moet worden gestart. Raadpleeg altijd een deskundige op het gebied van arbeidsrecht voor je zo'n document tekent. Bedenk verder: ww is voor als het moet, werk is de norm. Ik zou de oude schoenen niet weggooien voor je nieuwe hebt, zeker in deze tijd niet. Denk ook aan alle plichten die aan de ww verbonden zijn. De overheid zal alles uit de kast trekken om je zo kort mogelijk in de ww te houden. En terecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100