Ik ben 18 jaar, woon samen met mijn moeder in een huurwoning. Wat gebeurt er als mijn moeder overlijdt?

Ik woon samen met mijn moeder, mijn vader is kort geleden overleden, heb geen broers of zussen of dichtbije familie. Mijn moeder heeft veel gezondsheidsproblemen en ik ben heel bang dat ze komt te overlijden. Nog groter is de angst wat er met mij gebeurt. Ik volg een MBO-4 opleiding waar ik studiefinanciering en stagevergoeding krijg maar daarmee kan ik de huur( bij elkaar ong 800 euro p/m) nooit betalen. Wat gebeurt er met mijn huis als mijn moeder komt te overlijden? Kunnen ze dan van mij verwachten dat ik dit huis moet betalen? Wij zijn geen een rijk gezin en moeten het geld wat we hebben goed besteden..

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan moet jij uit de woning, tenzij jij medehuurder bent en de kosten, eventueel met behulp van huurtoeslag kunt betalen. Je zal dan andere woonruimte moeten zoeken, of voorlopig onderdak bij familie of vrienden zoeken. Als het een koophuis is, dan zal je het huis moeten verkopen. Toegevoegd na 31 minuten: Als jij een duurzame gemeenschappelijke huishouding met je moeder had, dan mag je 6 maanden in de woning blijven, in die periode kun je de verhuurder een verzoek sturen, om in de woning te mogen blijven. Gaat de verhuurder niet akkoord, dan kun je een verzoek bij de rechter neerleggen.

Bronnen:
http://www.uitvaart.nl/infotheek/huis-inbo...

Vaak moet je er dan uit. Tenzij je mantelzorger bent van je moeder. Als je het huis zelf wilt behouden dan zal ik hier even navraag naar doen. Verder kun je bijzondere bijstand aanvragen als je alleen bent en een laag inkomen hebt zoals in jou situatie. Zelf als dit een vrijstaand sector huis is heb je recht van de gemeente op toeslagen net zoals bij de belastingdienst. Is het geen vrijstaand sector krijg je dit van de belastingdienst wel zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100