Mogen er incassokosten worden berekend als ik het bedrag op de herinnering binnen het termijn betaald heb?

Op 1 november kreeg ik van mijn energieleverancier een herinnering over het bedrag van € 61. Op 5 november heb ik € 61 euro overgemaakt, binnen het daarvoor gestelde termijn. Nu kreeg ik gister bericht dat ik een betalingsachterstand had van € 25 euro en dat er incassokosten overheen zijn berekend.

Zojuist heb ik gebeld met mijn energieleverancier, nu schijnt het dat die € 25 euro achterstand opgelopen is in oktober. Hierover heb ik geen herinnering ontvangen en in de herinnering die ik heb gekregen (die van 1 november) is die achterstand niet in mee berekend.

Mag mijn energieleverancier in dit geval incassokosten over het bedrag heen berekenen?

Toegevoegd na 1 dag:
Er wordt gezegd dat er op 4 november nogmaals een mail uit is gegaan dat ik nog 86 euro achter liep.
Die mail heb ik nooit ontvangen en sowieso sturen ze dan 2 verschillende mails met 2 verschillende bedragen erin wat over hetzelfde gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als u kunt aantonen dat u op tijd hebt betaald zult u de incassokosten niet hoeven te betalen. Het kan zijn dat de mededeling van de incassokosten en uw betaling elkaar hebben gekruist. U moet incasskosten betalen als: u te laat bent met betalen; u voor de openstaande rekening eerst een aanmaning (herinnering) hebt gekregen; u niet binnen 14 dagen na de aanmaning hebt betaald. http://www.consuwijzer.nl/thema/incassokosten Zie oo de informatie in bron 1 en bron 2.

Bronnen:
http://www.consuwijzer.nl/thema/incassokosten
http://www.goeievraag.nl/vraag/financien-w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100