Al meer dat 2 jaar ziek nu zit ik in de ww en ik ben nog steeds ziek wat te doen?

Ik heb voor twee jaar in de ziektewet gezeten en een WIA uitkering aangevraagd. Die is afgewezen en daar tegen ben ik in beroep. Ondertussen zit ik in de ww en ben ik nog steeds ziek.Ik heb een werkverleden van 20 jaar maar door mijn ziekte is mijn contract niet verlengd. Mijn werkcoach heeft me het advies gegeven om me ziek te melden. maar nu las ik in het boekje dat je maar 13 weken ziek mag zijn in de ww en dan stopt je uitkering.
Nu vraag ik me af krijg dan weer een ziektewet uitkering na die 13 weken?
Zo niet wat dan? Ik maak erg veel zorgen mijn man heeft wel een baan maar zonder mijn uitkering komen we in de problemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste Phe, Je hoeft je niet ziek te melden. Bij UWV is immers al bekend dat je ziek bent. Je WIA-aanvraag is niet afgewezen omdat je beter bent, maar omdat je minder dan 35% arbeidsongeschikt bent. Met andere woorden: je kunt nog ten minste 65% van je oude loon verdienen. Je moet ten minste 35% arbeidsongeschikt zijn om een WIA-uitkering te krijgen. Je werkcoach is hierover geïnformeerd door de WIA-afdeling. Hij zou je moeten adviseren over werk, binnen de beperkingen die door de arts en arbeidsdeskundige van UWV zijn vastgesteld. Alleen als er sprake is van een verslechtering van je klachten, zou je opnieuw een WIA-uitkering kunnen aanvragen. Doormiddel van een wijzigingsformulier vraag je een WIA-herbeoordeling aan. Blijkt bij de herbeoordeling dat je meer dan 35% arbeidsongeschikt bent? Dan krijgt krijg je alsnog een WIA-uitkering. Is je gezondheid niet verslechterd, dan kun je geen ziektewet- of WIA-uitkering aanvragen. Ik raad je in dat geval aan de uitslag van het bezwaar af te wachten. Actuele informatie vind je hier: http://bit.ly/ADSTrS. Met vriendelijke groet, Robert UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Bronnen:
http://bit.ly/ADSTrS

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100