Heb uitkering en heb bijverdient met medicijntesten maar dat niet opgegeven,kan ik dat alsnog en wat is het risico als ik het niet doe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een probleem want je moet bijverdiensten altijd op tijd doorgeven. Je hebt 2 opties: 1. alsnog opgeven en 2. niets doen in de hoop dat het geen consequenties heeft. Ik vermoed dat het weinig uitmaakt, want het UWV rekent al een boete als de termijn waarbinnen je aangifte moet doen verstreken is. Door een zogenaamde bestandsvergelijking (vergelijking met belastinggegevens) onderzoeken ze hoe het verschil valt te verklaren en rekenen dan een boete. Deze is recent verhoogd met 100%. Dat betekent dat je rekening moet houden met korting op je uitkering van de bijverdiensten en een boete ter hoogte van hetzelfde bedrag. Zie voorbeeld:

Bronnen:
http://www.uwv.nl/Particulieren/algemeen/c...

Jammer dat je er niet bij hebt gezet om welke uitkering het gaat. In de meeste gevallen moet je binnen een bepaalde periode melden dat je een bijverdienste hebt gehad, dan wordt dat gekort op je uitkering. Meld je dit niet op tijd of helemaal niet, dan krijg je na verloop van tijd een boete of wordt je gekort op je uitkering, de instantie die de uitkering verstrekt, komt altijd (tenzij je het geld zwart hebt verdiend) achter extra verdiensten, omdat ze dat door krijgen van de belastingdienst. De volgende keer dus direct binnen het termijn melden, om problemen te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100