Zou de gulden ( florijn ) ooit weer eens terug komen nu met de crisis in Griekenland ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is zeer onwaarschijnlijk. De crisis is voorlopig bedwongen, dus daar wijst op dit moment niets op.

Ik hoop wel dat de gulden weer terug komt en volgens mij ben ik niet de enige die dat hoopt.

Die kans lijkt me erg klein, maar onmogelijk is het zeker niet.

Een nobel streven, want de gulden heeft een hoge sentimentele waarde, maar ik denk het niet.

Als dat gebeurt, DAN pas is het crisis in Nederland!!!! Toegevoegd na 1 uur: De gulden zou nu net zoveel waard zijn als de euro, Zouden we de de wisselkoers van 2,20317 kunnen vasthouden? Of wordt de gulden daar nog eens door gedeeld?

Daar wordt de laatste tijd wel wat over gesugereerd, maar dat gaat echt niet meer gebeuren. Is het veel te laat voor. Ze hadden toendertijd niet zo snel al die andere landen moeten toelaten tot de EU, dan zag het er nu heel anders uit. Misschien ook wel met de nodige problemen, maar nu zijn we in principe niks anders als de geldverstrekkers van de mindere (met alle respect) EU landen.

De gulden komt niet terug. Dat zou de klok terugzetten betekenen. Dat zou ook beteken dat het streven naar een verenigd Europa afgeblazen wordt.

hoop het niet dat geeft ze weer de kans om de zooi te verhogen.

De gulden komt niet terug: een dergelijk kleine munteenheid kan nooit de stabiliteit bieden die er nodig is voor de Nederlandse economie. Dat betekent niet dat de Euro met zekerheid in de huidige vorm zal blijven, de kans dat de Euro met de tijd zal verdwijnen is nu groter dan een jaar geleden. Maar de gulden? nee hoor.

ALS de financiële wereld ( beleggers , banken , verzekeraars, hedgefondsen , beroeps geld goochelaars) niet meer gelooft in de Euro . ALS de problemen met Griekenland , Spanje , Belgie, Italie, Portugal ( ook België heeft een te hoge staats schuld ) niet worden opgelost , maar vooruitgeschoven. Dan is er een kans dat de Euro wordt omgeruild voor de oorspronkelijke valuta. Maar dat is een regelrechte noodsprong. Voorlopig lijkt het erop dat de Euro op termijn een stabiele wereld valuta wordt en samen met Aziatische valuta op termijn de Dollar gaat vervangen als reserve munt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100