Mijn hond beet net de bal van de buurjongetjes stuk. Ben ik hiervoor verzekerd met een WA verzekering?

Volgens mij is het een dure bal, een leren. Hij lag bij ons in de tuin, waarschijnlijk is hij met voetballen per ongeluk over het hek gegaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allemaal leuk dat je niet aansprakelijk bent, maar als iemand bij jou is en je maakt per ongeluk iets stuk van die persoon kun je het meestal wel op je W.A. verhalen. Maar kijk eerst naar je eigen risico en koop anders zelf een nieuwe bal voor die jongen als je goede buren wilt blijven ;-)

Ik denk dat het eigen riscico hoger is dan dat die bal kost dus gewoon zelf een nieuwe bal kopen Toegevoegd na 1 minuut: Kijk voor wat je eigen risico is even in de polis voorwaarde

Ik denk dat het eigen risico hoger is dan dat die bal kost dus gewoon zelf een nieuwe bal kopen Kijk voor wat je eigen risico is even in de polis voorwaarde Toegevoegd na 1 minuut: bij veel verzekeringen heb je een eigen risico van 100 euro

als een huisdier schade veroorzaakt, valt dat gewoon onder je wa verzekering.

Als je een WA-verzekering voor huisdieren hebt wel! Maar aan de andere kant, die bal ligt op het terrein van jullie hond. Maar waarschijnlijk wil je de goede vrede met je buren behouden, want je bent niet verplicht om de bal te vergoeden.

Vraag het even na bij je verzekering. Als die bal in je tuin ligt,dan had die had die buurjongen zich ook even kunnen melden bij je. Zo,n zaak moet je gewoon samen oplossen. En misschien missen ze de bal niet eens.

Je bent helemaal niet aansprakelijk te stellen voor dit geval, omdat hier sprake is van een fout van de ander (zij hebben de bal in jouw tuin gegooid). Jouw hond is gewoon op zijn eigen terrein, in zijn eigen territorium, bezig en gaat op zijn eigen manier spelen met die bal. Dat is spijtig voor de buurjongens, maar het is jou niet aan te rekenen. Dus ben je er ook niet voor verzekerd, dat zal je verzekering direct aan jou mededelen.

Als je een bal in de tuin van de buren laat liggen en er is een hond, dan kun je de hond niet kwalijk nemen dat hij de bal pakt. Omdat je dat moet weten en dus kan voorkomen dat de hond de bal pakt en kapotmaakt, ben je hiertegen echt niet verzekerd. Helaas voor de buurjongen... Hopelijk trekken de buren hier lering uit.

Als de bal in jullie tuin geschopt is kunnen ze niet aansprakelijk stellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100