Waarom is er alleen een nieuw briefje van 5 euro en niet van alle biljetten/bedragen?

Er is nu een nieuw biljet van €5,- maar waarom zijn er geen nieuwe biljetten van €10,- €20,- €50,- en €100,- gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die komen wel hoor , maar alles op zijn tijd .

Het 5 euro biljet wordt het meest gebruikt. Slijt dus ook het meest en moet dus ook het meest bijgedrukt worden, om versleten, uit de roulatie genomen biljetten te vervangen. Dit biljet komt dus ook het eerst in aanmerking, om in een nieuw ontwerp gedrukt en uitgegeven te worden.

De ECB en de nationale centrale banken van het Eurosysteem zijn verantwoordelijk voor de integriteit van de eurobankbiljetten. Daarom hebben ze een tweede serie eurobankbiljetten ontwikkeld met verbeterde echtheidskenmerken, die de bankbiljetten nóg veiliger zullen maken en ertoe zullen bijdragen dat het publiek vertrouwen blijft houden in de euro. De nieuwe eurobankbiljetten zullen duurzamer zijn dan die van de eerste serie. Ze zullen niet zo snel hoeven te worden vervangen. Dat is belangrijk, vooral voor het biljet van €5, aangezien dit zeer aan slijtage blootstaat. De langere levensduur zal ook het milieueffect van de nieuwe bankbiljetten verminderen. Dus na de 5 euro biljetten komen daarna de andere aan de beurt.

Bronnen:
http://www.nieuwe-eurobankbiljetten.eu/Eur...

Als je alle biljetten tegelijk invoert komt er ineens extra veel geld op de markt. Daardoor zal de waarde van geld kunnen dalen en een soort van inflatie veroorzaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100