Kan mijn moeder terwijl ze een uitkering heeft iemand in huis nemen?

Mijn moeder heeft een uitkering.
Ik heb een vriendin die het heel slecht heeft thuis en binnenkort is ze 18 jaar. Ze mag dan wettelijk gezien het huis uit zonder dat de ouders haar tegen kunnen houden.
Ik zou haar graag bij mij in huis nemen, aangezien ze nog een student is.
Mijn vriendin heeft het heel slecht thuis, aangezien ze om het minste geringste straf krijgt en elke dag is er ruzie bij haar thuis. Als dit nou ging om een korte periode maar het gaat van kwaad naar erger. Sinds een jaar is het elke dag ruzie. Ik zou haar graag op haar 18e willen helpen. Helaas weet ik niet of dat kan aangezien de huis op mijn moeders naam staat en zij een uitkering heeft.
Wilt iemand mij alsjeblieft helpen? Want zo gaat het niet goed.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet het niet zeker,maar volgens mij wordt je moeder dan wel op haar uitkering gekort,omdat ze dan inkomsten heeft uit de huur die jouw vriendin haar betaalt.Eerst maar even langs de sociale dienst om te vragen wat de gevolgen zijn.

Het is mogelijk. Wel zijn er vanuit de sociale dienst voorwaarden aan verbonden. Deze kun je het beste aan de sociale dienst zelf navragen. Over het algemeen zal het neerkomen dat, zodra dit een feit is je moeder dit direct moet melden omdat haar situatie veranderd is. Door het direct te melden voorkomt ze dat ze op een later tijdstip een boete krijgt. Daarnaast is het dan wel redelijk dat je vriendin (zoals eerder vermeld) zich bij de registreert als uithuiswonende student. Zij krijgt hierdoor waarschijnlijk ook meer geld voor studiefinanciering. Wat dan van belang is dat ze bijvoorbeeld huur betaalt (wat je moeder ook zal moeten melden als inkomsten) en bijdraagt in de kosten van boodschappen etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100