Mag een werkgever je verplichten een studieovereenkomst te laten tekenen na het behalen van de studie (door werkgever betaald)?

heb een 0 uren contract.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, een werkgever kan eisen stellen voordat hij personeel aanneemt, dat komt omdat er weinig vacatures zijn en veel vraag naar werk, krijg je deze kans, aanpakken dan, met een nul uren contract heb je vast wel tijd om op zoek te gaan naar een betere baan, nu aanpakken wat je krijgen kan, de banen liggen niet voor het oprapen. Waarom zou je weigeren als je de studie al gedaan hebt, dat is dan toch een makkie? Pakken wat je aan werk krijgen kan. Succes.

Heeft je werkgever de studie betaald? Zo ja, dan lijkt het me dat er vanuit de cao, de huisregels/richtlijnen of in je contract al in het algemeen wat zaken vast gelegd zijn en is een studieovereenkomst enkel formaliteit.

Zoals ik begrijp werk je al voor dat bedrijf en heb je een studie op hun kosten gedaan en daarmee een diploma gehaald. Dan is het niet meer dan logisch dat zo'n bedrijf jou wil binden aan hun. Hun hebben geïnvesteerd in jou en dat willen ze nu zelf in geld gaan omzetten. Op zich ook een mooie kans, want het betekent dat het bedrijf veel waarde aan jou hecht. Zeker in deze tijd niet verkeerd. Lees dat kontrakt wel goed door. Algemeen geld dat in het eerste jaar je 100% moet terug betalen. Na 2 jaar 75% en na drie jaar 50%. Iets in die trend. Ook moet er duidelijk instaan dat als je ontslagen word dat je dan niets hoeft terug te betalen. Behalve als het ontslag door eigen schuld komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100