Hoe kom ik aan een bestaande samenlevings contract ?

Door verhuizing en dergelijke is deze weg en het kantoor van de toenmalige notaris is niet meer. Om een nabestaandenpensioen niet naar mijn ex te laten gaan heb ik echter bewijs nodig .
Graag advies.
bvd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De notaris waar de oorspronkelijke akte is opgemaakt heeft deze akte ter bewaring gegeven aan een register. Zelf heb je een kopie gekregen, het origineel is dus niet verloren. Je kunt bij elke willekeurige notaris een nieuwe kopie aanvragen. Kijk op internet voor de goedkoopste notaris in de buurt of vraag daar telefonisch naar, de kosten lopen fiks uiteen.

http://www.notaris.nl/bewaren-samenlevingsovereenkomst Hier staat dat als je hem kwijtraakt je bij een notaris dit kan opvragen omdat het opgeslagen is in een register dit kan wel geld kosten.

Probeer de naam van de notaris te achterhalen. Mogelijk is het notariskantoor verhuisd of is de notaris gaan samenwerken met een ander kantoor. Is de notaris gestopt. Er is dan een opvolgersarchief waarin je kunt zoeken, zie de bron link opvolgersarchief. (Er is geen centraal register voor samenlevingscontracten. De notariële akte blijft altijd in de kluis van de notaris; anderen kunnen uw afspraken niet inzien. U en uw partner ontvangen ieder een eigen kopie. Als u die kwijtraakt, dan kunt u bij uw notaris een nieuwe opvragen. Dit kan geld kosten.)

Bronnen:
http://www.notaris.nl/bewaren-samenlevings...
http://www.notaris.nl/het-opvolgersarchief

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100