Hoe betaal ik de boete van een gehuurde bus?

Een aantal maanden geleden heb ik een busje gehuurd bij verhuurbedrijf X op mijn naam. Later bleek dat de chauffeur (een vriend van mij) een aantal kilometer te hard had gereden. Geen probleem was een kleine boete. Echter nou heeft het verhuurbedrijf de beschikking naar mij toe gestuurd incl. de aangehechte acceptgiro.

Op deze acceptgiro staat de naam plus het adres van het verhuurbedrijf. Is het normaal dat ik dan mijn rekeningnummer en handtekening plaats op deze acceptgiro? Daarnaast is de acceptgiro, door mijn toedoen, nogal gekreukeld. Kan deze nog verwerkt worden?

Excuses voor het stellen van 2 vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verhuurbedrijf in beroep gaan bij het CJIB. De kantonrechter zal uiteindelijk de boete omzetten naar de huurder van de bus ten tijde van het uitreiken van de boete. Het is een lange, vooral administratieve klus, vandaar dat het verhuurbedrijf eerst de boete zo bij jullie probeert te incasseren. Ik zou deze boete rechtstreeks aan het CJIB betalen of niet betalen en het verhuurbedrijf vragen om in beroep te gaan om via de officiële weg de boete aan te laten passen.

Bronnen:
http://www.cjib.nl/Onderwerpen/Boete-voor-...

Ik zou het gewoon via overmaken doen of internetbankieren! Ik betaal al jaren niet meer met een acceptgiro. Gewoon de gegevens overnemen en het betalingskenmerk (de lange rij nummers links onderaan) bij het overschrijven invullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100