Mag ik tijdens wsnp zelf mijn financiën bijhouden?

Als ik in de wsnp zit mag ik dan zelf mijn financiën bijhouden en elke maand het te betalen bedrag zelf overmaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan maar het is dan wel een kwestie van goed bij houden wat je moet betalen,zeker bij wisselende inkomsten,je moet gewoon inkomten minus het vrij te laten bedrag over maken naar je bewindvoerder,als blijkt dat het je niet lukt kan je uit de WSNP gezet worden of je krijgt een budgetbeheer en dan krijg je een vorm van zakgeld waarmee jij een week of maand mee moet rondkomen qua boodschappen

Nee, dat mag niet aangezien je in de WSNP onder een bewindvoerder valt. Deze regelt alles. Dit is wettelijk opgelegd door de rechter.

Ik zit momenteel zelf ook in de WSNP en ik mag mijn mijn VTLB zelf beheren. Van het VTLB moet ik de huur, vaste lasten en eten betalen. Alles wat ik boven het VTLB binnen krijg gaat naar de boedelrekening. Dus ja, jij mag het geld boven het VTLB zelf overmaken naar de boedelrekening. Als jij echter ook budgetbeheer toegewezen hebt gekregen dan kan dat niet. In dat geval krijg jij van de budgetbeheerder maandelijks of wekelijks wat zakgeld voor de boodschappen. De vaste lasten zullen dan door de budgetbeheerder betaald worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100